• Biobased Materials Plus

Projectbeschrijving

De biobased economy is een economie waarbij biomassa (en niet olie) de belangrijkste grondstof voor de industrie is. Biomassa is een grondstof die onuitputtelijk is en niet schadelijk voor het milieu. In Zuid-Nederland doen veel bedrijven onderzoek naar deze nieuwe materialen. Als er voldoende kennis over verzameld is, worden ze op kleine schaal geproduceerd en in de praktijk uitgetest.

De projectpartners – Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool, CHILL, Avans Hogeschool, Brightlands Chemelot Campus, DSM en SABIC – slaan de handen in een om de overgang naar biomassa en de bedrijvigheid op topsnelheid te krijgen. Dit doen zij door op Chemelot een unieke leer- en werkomgeving te creëren die internationaal toptalent aantrekt en opleidt en waarbij wetenschappelijk onderwijs en bedrijfsleven met elkaar wordt verweven.

Chemelot is een enorm bedrijventerrein in Sittard-Geleen. Je ziet het vanaf de snelweg liggen als je richting Zuid-Limburg rijdt. Achter de grote schoorstenen gaan allemaal chemische bedrijven schuil die producten en halffabricaten maken die we terugzien in ons dagelijkse leven.

Project in de media

Zuidlimburg.nl 11-11-2016; UM ontwikkelt innovatieve leeromgeving op Brightlands Chemelot Campus