Voucherregeling VAB

Vouchers voor herbestemming lege stallen en schuren in Brabant

Documenten

Hier vindt u o.a. alle benodigde documenten voor uw projectaanvraag en projectbeheer.

FAQ

Hier vindt u antwoord op de meest gestelde vragen met betrekking tot de Voucherregeling VAB .

Nieuws & agenda

Lees hier de laatste actualiteiten rondom de Voucherregeling VAB.

Vouchers voor herbestemming lege stallen en schuren in Brabant

De subsidieregeling ‘vouchers agrarische bouwpercelen Noord-Brabant’ is bestemd voor:

  1. eigenaren van vrijgekomen agrarische bouwpercelen
  2. veehouderijen, al dan niet met een agrarische neventak, die voornemens zijn om de bedrijfsactiviteiten met betrekking tot de veehouderij op hun agrarisch bouwperceel te beëindigen of om te schakelen;

Met een voucher kunt u in gesprek gaan met geheel onafhankelijke deskundigen en specialisten die zijn aangesloten bij VABIMPULS om de mogelijkheden te verkennen om stallen en schuren een tweede leven te geven. Een overzicht van de deskundigen en specialisten is te vinden op de website van VABIMPULS.

Voucherregeling aanvragen

U kunt de voucher online aanvragen via de webportal van Stimulus Programmamanagement. Bent u benieuwd welke gegevens we nodig hebben voor uw aanvraag? Kijk dan naar het model aanvraagformulier agrarische bouwpercelen Noord-Brabant . Na het indienen van uw aanvraag ontvangt u een brief van Stimulus Programmamanagement over de mogelijke toekenning van uw voucher. Vervolgens zal VABIMPULS contact met u opnemen om een afspraak in te plannen voor een oriëntatiegesprek met een deskundige.

Eerdere ervaringen en resultaten bekijken

Aan ruim 700 agrarisch ondernemers en eigenaren van agrarische bouwpercelen is inmiddels een voucher toegekend. Via VABIMPULS krijgen zij ondersteuning, advies op maat en maken ze een start met een concreet plan van aanpak om hun bouwpercelen een nieuwe toekomst te geven. Deze ervaringen vindt u hier.

Het betreft één subsidieregeling, voor twee doelgroepen:

a. eigenaren van vrijgekomen agrarische bouwpercelen, die feitelijk niet meer voor agrarische doeleinden gebruikt worden;
b. veehouderijen, al dan niet met een agrarische neventak, die voornemens zijn om de bedrijfsactiviteiten met betrekking tot de veehouderij op hun agrarisch bouwperceel te beëindigen of om te schakelen;

Een voucher vertegenwoordigt een waarde van maximaal 4.300 euro excl. btw voor ondernemers of 5.203 euro incl. btw voor privé personen, die de eigenaar kan inzetten voor een advies- en begeleidingstraject in twee fasen.

Fase 1: de begeleiding van de uitwerking van een haalbaarheidsanalyse waarin de mogelijkheden en onmogelijkheden van herbestemming van het agrarisch bouwperceel worden beschreven. Fase 1 dient binnen 6 maanden na verlening van de subsidie afgerond te zijn. De subsidie vergoedt voor deze fase 30 advies uren door deskundigen aangesloten bij VABIMPULS volledig (voor een maximum uurtarief van 100 euro per uur exclusief btw). Het subsidiebedrag is € 3.000 voor ondernemers die btw kunnen verrekenen en € 3.630 voor privé personen.

Fase 2: de begeleiding van de uitwerking van een plan dat als basis kan dienen voor een traject tot herbestemming. Fase 2 dient binnen zes maanden na beëindiging van fase 1 afgerond te zijn. De subsidie vergoedt voor deze fase 20 advies uren door deskundigen en specialisten aangesloten bij VABIMPULS voor 65% (voor een maximum uurtarief van 100 euro per uur exclusief btw). Het subsidiebedrag is € 1.300 voor ondernemers die btw kunnen verrekenen en € 1.573 voor privé personen.

Uw aanvraag kan ingediend worden via de webportal van Stimulus Programmamanagement. Hierbij geldt het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Agenda

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.
Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag