Logo medegefinancierd door de Europese Unie

Programma Interreg
Noord-Brabant

Brabantse cofinanciering voor grensoverschrijdende projecten

Documenten

Hier vindt u o.a. alle benodigde documenten voor uw projectaanvraag en projectbeheer.

FAQ

Hier vindt u antwoord op de meest gestelde vragen met betrekking tot het Interreg programma.

Nieuws & agenda

Lees hier de laatste actualiteiten rondom het Interreg programma.

Projecten

Bekijk hier alle Interreg projectbeschrijvingen, projectinformatie en statistieken.

Brabantse cofinanciering voor grensoverschrijdende projecten

De provincie Noord-Brabant stimuleert dat optimaal gebruik wordt gemaakt van Europese subsidieprogramma’s om provinciale beleidsdoelen te bereiken.

De verbinding met de agenda van Europa wordt opgezocht. De provincie zet in op verbindingen met andere steden en regio’s via Europese programma’s omdat internationaal goed verbonden steden en regio’s profiteren van de verdergaande mondialisering.

Voor projecten, in het kader van het zesde Interreg A-programma, die aansluiten bij de subsidieregelingcofinanciering Europese programma’s 2021-2027 Noord-Brabant, biedt de provincie Noord-Brabant de mogelijkheid om cofinanciering toe te kennen. Tot 31 december 2023 is het beschikbare budget hiervoor 3.691.250 euro.

Interreg A

Interreg zet in op “grensvervaging” en bevordering van samenwerking tussen regionale gebieden in verschillende landen. De Interreg A-programma’s “Deutschland-Nederland”, “Vlaanderen-Nederland” en “Maas-Rijn” zijn gericht op grensoverschrijdende samenwerking met België en/of Duitsland.

Om in aanmerking te komen voor Interreg-subsidie, kunt u zich wenden tot de secretariaten van de verschillende Interreg-programma’s:

De projectadviseurs van de secretariaten kunnen u helpen en begeleiden bij het uitwerken van uw projectidee en het zoeken naar relevante partners.

Meer informatie over het aanvragen van cofinanciering voor één van deze programma’s vindt u onder het tabblad “Aanvragen & beheren”.

Logo Interreg VI Deutschland-Nederland
Logo Interreg VI Vlaanderen-Nederland
Logo Interreg VI Maas-Rijn
Logo provincie Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant biedt de mogelijkheid om de business case van een Interreg-project sluitend te maken door het voorzien van cofinanciering. Dit geldt voor projecten die bijdragen aan de economische structuurversterking van Noord-Brabant. Deze cofinanciering dient u separaat aan te vragen via de webportal van Stimulus Programmamanagement. Het aanvragen van provinciale cofinanciering maakt onderdeel uit van de subsidieaanvraagprocedure in het kader van Interreg.

Met uw aanvraag voor provinciale cofinanciering, dient u een aantal bijlagen mee te sturen:

 • Uw definitieve projectplan (zoals ingediend bij het Interreg Secretariaat)
 • Een samenvatting van het project met daarin een toelichting hoe het project ten goede komt aan Noord-Brabant. Deze samenvatting zal op onze website gepubliceerd worden na verlening.

U kunt via de webportal een aanvraag voor provinciale cofinanciering indienen voor de onderstaande Interreg programma’s:

Voor informatie over de inhoud van het Interreg-programma en de mogelijkheden tot cofinanciering kunt u contact opnemen met de provincie Noord-Brabant:

 • Mathieu Oor
  T: +31 6 52 79 40 72
  E: moor@brabant.nl

  • Interreg VA Maas-Rijn
 • Tjeerd van Loosbroek
  T: +31 6 52 79 45 23
  E: tvloosbroek@brabant.nl

  • Projectadviseur Interreg Vlaanderen-Nederland (secretariaat Antwerpen)

Voor informatie over de Stimulus webportal, kunt u contact opnemen met Stimulus Programmamanagement:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Agenda

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.