VIBE robot avatar

VIBE – VIRTUAL HUMANS IN THE BRABANT ECONOMY

VIBE (Virtual Humans in the Brabant Economy) werkt aan de ontwikkeling van virtuele mensen (Avatars), die worden ingezet voor trainingen in de gezondheidszorg. Virtuele mensen communiceren in virtual reality omgevingen middels spraak, gelaatsuitdrukkingen, en handelingen met hun menselijke gebruikers. Deze communicerende avatars kunnen worden ingezet op tal van gebieden, in het bijzonder in die gebieden waar interactie belangrijk is, zoals in de gezondheidszorg. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen bij het trainen van verplegend personeel, of bij het verduidelijken van patiëntenvoorlichting.

Prof. Max Louwerse, hoogleraar Cognitieve Psychologie en Kunstmatige Intelligentie en initiatiefnemer van het project: “Kennis op het gebied van virtual reality is steeds meer gedistribueerd over kennisinstellingen en bedrijven. Wat VIBE bijzonder maakt is niet alleen dat we virtuele interactieve avatars ontwikkelen, maar bovendien dat het project een stimulans geeft om gedistribueerd talent bij verschillende partners te combineren in een ambitieus project.

VIBE past daarmee precies binnen het idee achter Mind Labs: de samenwerking tussen Tilburg University, Fontys, en ROC Tilburg, het bedrijfsleven en de gemeente en provincie.” Tilburg University is penvoerder van het project. Verder zijn betrokken: kennisinstellingen (NHTV Breda, Fontys, ROC Tilburg), ziekenhuizen (Amphia, Maxima Medisch Centrum en Spaarne Gasthuis), het bedrijfsleven (BlueTea, IC3D Media, Indicia, Noldus, Samure, Visionair3D), en het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum.

Lees ook het persbericht van Tilburg University over het project.

Projectinformatie

Programma:Subprogramma
1B1
Prioriteit
Versterking regionale innovatiekracht (1B1)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
TILBURG
Startdatum:
01-01-2018
Einddatum:
30-04-2022

Begunstigde:

Begunstigde:
Tilburg University
Adres:
Warandelaan 2, TILBURG
TILBURG
Nederland
Partner(s):
Tilburg University; Stichting Breda University of Applied Sciences; Stichting Fontys; Onderwijsgroep Tilburg; Stichting Amphia; Stichting Spaarne Gasthuis; Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium; Noldus Information Technology BV; VisionaiR3D B.V.; IC3D B.V.; BlueTea BV; SAMURE; Indicia e-Business BV; MSB de Medici

Financiering

EU (EFRO)
€ 1.747.496
Rijk:
€ 582.501
Noord-Brabant:
€ 998.570
Overig:
€ 2.496.868
Totaal publiek:
€ 5.825.435
Totaal privaat:
€ 1.272.641
Totale subsidiabele kosten:
€ 7.098.076

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag