Proeftuin voor Precisielandbouw

Het project ontwikkelt en exploiteert een proeftuin voor precisielandbouw om daarmee innovatie en de adoptie van precisielandbouw in Nederland te versnellen. Met deze innovaties koersen we op minder gebruik van water, mineralen, gewasbeschermingsmiddelen en resources om meer output (kwalitatief en kwantitatief) te behalen.

Twee locaties
De proeftuin bestaat uit twee locaties in Colijnsplaat en Reusel. De resultaten van precisielandbouw op deze verschillende gronden pakt voor de agrarische ondernemer heel anders is. Vandaar dat er ingestoken wordt op meerdere testfaciliteiten. Vanuit het Praktijk/innovatiecentrum in Reusel (zandgrond) worden testfaciliteiten aangeboden op Wageningen Plant Research (WPR) Vredepeel en Wijnandsrade (lössgronden) en voor kleigronden gebeurt dat door de Rusthoeve op Praktijkcentrum Colijnsplaat in het Zuidwestelijk kleigebied. Ook worden enkele proeven bij een aantal zuidwestelijke akkerbouwbedrijven gelegd.

Innovatiegroepen
Centraal staan de innovatiegroepen met akkerbouwers/boom- en fruitkwekers en overige open teelten. Samen met innovatiegroepen wordt er drie jaar lang intensief gewerkt aan het testen van de technieken en het interpreteren van de data in de praktijk. Tevens wordt er gekeken hoe de innovaties en de voorkomende data bruikbaar zijn voor hun bedrijfsvoering.

 

In het nieuws

 

 

Projectinformatie

Programma:Subprogramma
1B1
Prioriteit
Versterking regionale innovatiekracht (1B1)
Regio
Noord-BrabantZeeland
Projectlocatie
‘s-HERTOGENBOSCH
Startdatum:
01-03-2017
Einddatum:
31-12-2020

Begunstigde:

Begunstigde:
Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO)
Adres:
Onderwijsboulevard 225, ‘s-HERTOGENBOSCH
‘s-HERTOGENBOSCH
Nederland
Partner(s):
Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO); Technische Universiteit Eindhoven; Stichting ter exploitatie proefboerderij Rusthoeve; Delphy BV; Van den Borne Aardappelen BV; Van den Borne Projecten B.V.

Financiering

EU (EFRO)
€ 772.340
Rijk:
€ 257.429
Noord-Brabant:
€ 441.307
Overig :
€ 581.424
Totaal publiek:
€ 2.052.500
Totaal privaat:
€ 895.518
Totale subsidiabele kosten:
€ 2.948.018

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek