Netwerken en inspiratie op het Energiefestival!

Heeft u een innovatief idee? Kom dan op 20 oktober naar het Energiefestival in Den Bosch. Laat u inspireren door energieprofessionals uit heel Brabant én doe nieuwe contacten op.

De energietransitie vraagt om grote systeem- en gedragsveranderingen, ook in Noord-Brabant. Het Energiefestival biedt een goedgevuld programma waarbij sprekers concreet ingaan op de uitdagingen én kansen. Minister Rob Jetten van Klimaat & Energie, neurowetenschapper Victor Lamme en ondernemers Herman Molenaar en Ruud Koornstra zijn plenaire sprekers. Daarnaast zijn er diverse lezingen, workshops, rondetafelgesprekken en een Netwerkplein met exposanten.

Innovatieve projecten
Tijdens de sessie van de ReDo-groep over LES in de gebouwde omgeving, een innovatief project op de Oranjekade in Helmond, is ook een programmamanager van het OPZuid-programma aanwezig. Les staat voor Lokaal Energie Systeem. Hier wordt energie op dezelfde plaats gebruikt én opgewekt. Dit gaat veel verder dan het gebruik van warmtepompen alleen. Er wordt bijvoorbeeld duurzaam opgewekte restwarmte verkregen vanuit koel- en vriesinstallaties uit de supermarkt. Ook bij de sessie over Bedrijfsgebouwen anno 2050 2.0 van Different Doors is er een programmamanager om vragen over Europese subsidies te beantwoorden. Beide projecten ontvingen subsidie van het Europese programma OPZuid. De programmamanagers zijn ook aanwezig op het Netwerkplein. Hier kunt u hen vragen om meer informatie over het aanvragen van Europese subsidies.

Leer- en ontwikkelplein
Er is een tekort aan technici om de energietransitie te kunnen uitvoeren. De tekorten zijn op alle niveaus voelbaar en de verwachting is dat deze de komende jaren zullen oplopen. Alleen al in Noord-Brabant gaat het om 1500 voltijdsbanen in Noord-Brabant. Daarvan is 60% op mbo-, 30% op hbo- en  10% wo-niveau. Hoe zorgen we ervoor dat er voldoende studenten zijn voor innovaties én de realisatie ervan? Hoe zorg je ervoor dat de diverse opleidingsniveaus samenwerken, waardoor innovaties echt van de grond komen? Deze vragen worden beantwoord door diverse initiatieven op het Leer- en ontwikkelplein. Een daarvan is de Energy Learning Community. Een succesvol project dat Europese subsidie ontving. Wilt u hierover meer weten? Kom dan naar het Leer- en ontwikkelplein.

Aanmelden
Meld u gratis aan voor het Energiefestival op 20 oktober in het 1931 Congrescentrum in Den Bosch.

 

Afbeelding Energiefestival PNB

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2022

Bekijk hier