Maandag 5 februari was de laatste informatiebijeenkomst in een reeks van drie, waar geïnteresseerden meer te weten kwamen over de drie POP3-openstellingen, gericht op de transitie van de agrofoodsector. Projecten die in aanmerking komen voor een subsidie dragen bij aan een overgang van een op enkel kostenreductie gerichte productie naar een agrarische bedrijfsvoering waar toegevoegde waarde en integrale duurzaamheid centraal staan.Vanaf 5 maart (9.00) tot en met 16 april (17.00) kunnen projecten ingediend worden voor Samenwerking voor innovaties (EIP), Fysieke investeringen en Kennisoverdracht.

Er was veel animo voor de drie bijeenkomsten, die verspreid over Noord-Brabant werden georganiseerd. Dit waren

 • Dinsdag 23 januari, ZLTO in Den Bosch, in samenwerking met ZLTO en BAJK.
 • Donderdag 1 februari, VIC Sterksel in Sterksel
 • Maandag 5 februari, De Bijenboerderij in Strijbeek

Tijdens de drie bijeenkomsten vertelden Paul van Enckevort van provincie Noord-Brabant, Martijn Panjer en Joyce Sponselee, beide van Stimulus, over de subsidiemogelijkheden en de spelregels. Maja van Putte van ZLTO gaf in de eerste bijeenkomst aan dat ZLTO ondersteuning kan bieden bij het aanvragen van een project en de administratie ervan. Gedurende de bijeenkomsten was er volop ruimte om vragen te stellen en te praten met onze adviseurs.

Alle informatie nogmaals op een rij

Tijdens de informatiebijeenkomsten is er veel verteld. Daarom zetten we alle informatie nog een keer op een rij voor u:

 • Infographic: stappenplan projectaanvraag POP3 
  Bekijk welke stappen u dient te nemen om tot een projectaanvraag te komen en wat er gebeurt als u een positieve beschikking ontvangt.
 • Presentatie POP3-openstellingen agrofood 2018
  Kijk de presentatie terug die tijdens de informatiebijeenkomst is vertoond
 • Documenten
  Onder dit kopje vindt u alle belangrijke informatie op een rij. Van Europese regelgeving tot POP3 Brabant regelgeving, de factsheets van de openstellingen en documenten om een projectaanvraag in te dienen.
 • Brabant Quality
  Hier vindt u meer informatie over Brabant Quality, de Brabantse ambitie om in 2020 tot de meest innovatieve, duurzame en slimme agrofoodregio’s van Europa behoren.
 • De rotonde
  Een uitgebreide toelichting over de  ‘rotonde’ die gedurende de presentatie kort werd toegelicht vindt u hier.

Laatste tranche voor het thema agrofood

Het streven is om het volledige bedrag dat binnen POP3 voor agrofood beschikbaar is in deze openstellingen te benutten. Het gaat hierbij om ruim 11 miljoen euro. Dit betekent dat er na deze drie openstellingen geen nieuwe tranche meer volgt in deze programma periode.

Contact

Heeft u nog vragen naar aanleiding van de bijeenkomsten of komt u graag in contact met onze adviseurs. Schroom niet om contact met ons op te nemen: pop3@stimulus.nl, 040-2375904.