Succesvolle RIS3 informatiebijeenkomst

De huidige Europese programmaperiode loopt van 2014 tot 2020. Inmiddels zijn in Zuid-Nederland de voorbereidingen in volle gang voor de nieuwe programmaperiode 2021-2027. Daarom werd op maandag 9 september een openbare informatiebijeenkomst georganiseerd over de ontwikkeling van de Regionale Innovatie Strategie voor Slimme Specialisatie (RIS3). Deze RIS3 is een voorwaarde voor het kunnen starten van nieuwe Europese structuurfondsen in 2021-2027, waaronder OPZuid en POP.

De bijeenkomst was succesvol en werd bezocht door zo’n 90 vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, kennisinstellingen, publieke overheden, campussen, etc. Gouverneur Bovens heette de genodigden welkom en Joost Hagens, partner van Bureau BUITEN, vertelde over de tussenresultaten in de ontwikkeling van de RIS3. Zijn presentatie vindt u hier. Dhr. Mommaas, directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving, rondde de bijeenkomst af met een inspirerende speech. Zijn boodschap was dat er nog vele kansen liggen voor Zuid-Nederland, maar ook dat er nog veel werk aan de winkel is.

In de komende maanden wordt er hard doorgewerkt aan de totstandkoming van de RIS3 2021-2027. Naar verwachting wordt de RIS3 in december vastgesteld door de provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. Parallel daaraan wordt in de komende maanden een start gemaakt met de inhoudelijke programmering van de structuurfondsen.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de nieuwe programmaperiode 2021-2027? Dan kunt u deze volgen op deze pagina.

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2020

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag