‘JTF-regeling is een open call’

Het JTF-contactpunt Limburg helpt subsidieaanvragers voor projecten op Chemelot, maar ook daarbuiten. Het doel is veel goede projectvoorstellen te genereren waarover de Deskundigencommissie zich kan buigen. Daarmee komt de energie- en grondstoffentransitie in Zuid-Limburg in een versnelling.

“Het JTF-programma werkt in Zuid-Limburg met een tenderprocedure”, legt Marieke Braun-Vaessen van het JTF-contactpunt Limburg uit. “Dit betekent dat de Deskundigencommissie de projecten rankt en de beste voorstellen dus subsidie krijgen. De JTF-regeling is een open call; iedereen die voldoet aan de eisen kan een projectidee indienen. Waarschijnlijk wordt er meer subsidie aangevraagd dan dat er beschikbaar is. Het blijft daarom nog even spannend.”

Snel antwoord
Mkb’ers met een mooi projectidee kunnen bij het JTF-contactpunt Limburg terecht. “Dit kunnen vragen over het JTF-programma en het aanvraagproces zijn, maar ook vragen over het project zelf. Wellicht zijn er vragen over vergunningen, staatssteun of wil een initiatiefnemer in contact komen met nieuwe projectpartners. Al dit soort vragen zijn welkom. We proberen zo snel mogelijk antwoord te geven, want de regeling gaat al op 13 februari open. Vragen die we niet meteen zelf kunnen beantwoorden sturen we door naar de desbetreffende specialist. We fungeren dus als een spin in het web.”

Tips van Marieke:

  • Neem gerust contact met op met JTF-contactpunt Limburg.
  • Besteed tijd en aandacht aan uw plan. U mag na indiening geen aanvullingen doen.
  • Heeft u een plan waarbij Chemelot is betrokken? Steek uw licht op bij organisaties zoals Chemelot Circular Hub en Kenniscentrum Brightsite. Ook zij helpen u graag verder.

JTF-contactpunt Limburg
Het JTF-contactpunt Limburg wordt bemand door Marieke Braun-Vaessen: mnlh.vaessen@prvlimburg.nl, tel. 06 15 09 00 39.

JTF-loket
Voor vragen over Zuid-Limburgse projecten kunt u bij het JTF-contactpunt Limburg terecht, maar ook bij het JTF-loket. Dit wordt bemand door Stimulus Programmamanagement: info@stimulus.nl, 040 237 0100.

Meer lezen?

Marieke Braun-Vaessen van het JTF-contactpunt Limburg