Gewijzigde strategie voor LOF Brabant in 2022

De Raad van Deelnemers en het Bestuur van het LOF Brabant hebben onlangs unaniem akkoord gegeven op de gewijzigde Investeringsstrategie en het Investeringsreglement. De gewijzigde strategie sluit beter aan bij de behoeften vanuit de markt en de regio’s om de vrijetijdssector in Noord-Brabant een impuls te geven in de komende jaren.

De strategie is leidend geweest voor de aangepaste bepalingen binnen het reglement. Om u een goede samenvatting te bieden van het LOF Brabant in 2022, is er een factsheet gepubliceerd. Alle benodigde documenten voor uw aanvraag vindt u overzichtelijk terug op de website van het LOF Brabant.

Doelstelling van het LOF Brabant

Het LOF Brabant verstrekt marktconforme leningen aan ondernemers met een innovatief, kwalitatief onderscheidend plan voor de Brabantse vrijetijds- leisuresector. Op deze manier stimuleert het LOF Brabant de ontwikkeling van nieuw vrijetijdsaanbod in Brabant met als doel ofwel structureel meer bezoekers van verder weg naar de provincie te trekken, die langer blijven en meer besteden, ofwel het leef- en vestigingsklimaat voor de Brabanders
zelf te verbeteren. Meer bezoekers die langer blijven en meer besteden, betekent meer inkomsten en groei van de werkgelegenheid binnen de vrijetijdssector zelf en ook in aanverwante sectoren. Ook krijgt het leef- en vestigingsklimaat in de Brabantse regio’s hiermee een impuls.

Financiering van het fonds
Het LOF Brabant wordt gefinancierd door de provincie Noord-Brabant, Midpoint Brabant, Metropoolregio Eindhoven, Regio Noordoost-Brabant, Regio West-Brabant en toonaangevende bedrijven in de vrijetijdssector zoals Efteling en Libéma. Het LOF Brabant is een Brabant breed gedragen fonds.

Bent u benieuwd naar de projecten die reeds een lening uit het LOF Brabant hebben ontvangen? Bekijk deze dan hier.   

 

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2022

Bekijk hier