‘Zo snel mogelijk in de startblokken’

Er is 58,5 miljoen euro beschikbaar voor projecten in de JTF-regio West-Noord-Brabant (Moerdijk). Hier zijn veel partijen die zich inzetten voor de energie- en grondstoffentransitie en mooie projecten van de grond willen krijgen. JTF-contactpunt Brabant is de vraagbaak voor al deze partijen.

“Aanvragers kunnen contact met ons opnemen als ze vragen hebben over het JTF”, vertelt Nicolle Lambrechts van het JTF-contactpunt Brabant. “Initiatiefnemers kunnen ons al in een vroeg stadium benaderen om te checken of hun idee past binnen de subsidieregeling.”

Projectpartners vinden
Ook met het vinden van geschikte projectpartners kan het contactpunt aanvragers helpen. “We werken intensief samen met organisaties zoals REWIN, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) en Regio West-Brabant (RWB). Al deze organisaties hebben een netwerk van bedrijven. Ook hebben we goede contacten met gemeenten, kennisinstellingen en andere organisaties. Daardoor kunnen we snel goede projectpartners vinden.”

In de startblokken
Nicolle raadt projectindieners aan om snel aan de slag te gaan met voorbereidingen voor de uitvoering van hun plan. “Denk ook aan het regelen van vergunningen voor als je bijvoorbeeld wilt bouwen. Ook is het goed om de projectorganisatie alvast in te richten en het personeel in de startblokken te zetten. Dan kun je meteen beginnen, nadat je de beschikking hebt ontvangen.”

Juiste persoon
Nicolle: “Natuurlijk gaan we ons best doen om alle vragen van projectindieners zo snel mogelijk te beantwoorden. JTF is zo veelomvattend, dat we niet alle vragen zelf zullen kunnen beantwoorden. In dat geval kunnen we mensen wel verwijzen naar de juiste persoon.”

Tips van Nicolle:

  • Benader het JTF-contactpunt Brabant met vragen over de JTF-regeling en voor het zoeken van geschikte projectpartners
  • Besteed tijd en aandacht aan het bouwen van consortium. Probeer daarbij aansluiting te vinden bij het grootbedrijf.
  • Begin op tijd met het regelen van de benodigde vergunningen.

Meer lezen? 

Nicolle Lambrechts van het JTF-contactpunt Brabant

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2022

Bekijk hier