Komend weekend kun je backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, instellingen en musea. Op meer dan 250 locaties in Nederland openen organisaties hun deuren voor het publiek. Bekijk hier het complete aanbod.

Science Festival Technische Universiteit Eindhoven

In het kader van het Weekend van de Wetenschap organiseert de Technische Universiteit Eindhoven op 8 oktober het Science Festival. Dit vindt plaats op campus.  Kom langs en laat je inspireren door de wereld van technologie en wetenschap.

Het programma biedt vele activiteiten voor alle leeftijden. Zo zijn er presentaties over vooraanstaande onderzoeken van de Technische Universiteit Eindhoven zoals zichzelf herstellende hartkleppen, auto’s die rijden op ijzerpoeder, empathisch wonen en de wondere wereld van nano-magnetisme. Kom luisteren naar de wetenschappers en raak met hen in gesprek.

Centraal in het programma staat de Science Show met proeven en demo’s van de studententeams en de faculteit Technische Natuurkunde.

De faculteit Industrial Design opent haar deuren en laat het publiek kennis maken met de IoT Sandbox, Heartbloom en het Wearable Senses Lab. Maak een proefritje in de Carsimulator en bezoek het Rapid prototyping lab.

Auto’s en bussen die rijden op mierenzuur of zonne-energie, een binnenhuis-drone en voetballende robots. Dit is allemaal mogelijk dankzij de studententeams van de Technische Universiteit Eindhoven. Er zijn diverse proefopstellingen en experimenten die bezoekers zelf kunnen ervaren maar ook zelf mogen uitvoeren. Maak een Celfie van je eigen cellen en heb Pret met je skelet.

De jonge bezoekers kunnen weer terecht in het Toverlab voor het maken van hun eigen shampoo en tandpasta.

OPZuid-project

OPZuid-project Drone Safety Cluster doet mee aan het Science Festival op TUe. Studententeam Bluejay daagt je uit om een potje boter-kaas-en-eieren te komen spelen tegen een drone!

Meer informatie vind je hier.

Europa om de hoek

Europa investeert in wetenschap en technologie. Naast het Drone Safety Cluster zijn er dus nog meer deelnemers aan het Weekend van de Wetenschap die ondersteund worden met geld uit Europese programma’s. Benieuwd welke dat zijn? Neem dan eens een kijkje op de verzamelpagina.