Van 1 december 2017 tot en met 1 juni 2018 kunnen binnen het OPZuid weer subsidieaanvragen ingediend worden in het kader van de investeringsdoelstelling 1B3 ‘Systeemversterking Human Capital’. Om potentiële aanvragers te helpen tot een kwalitatief goede projectaanvraag te komen, organiseert Stimulus in samenwerking met de provincies Zeeland, Limburg en Noord-Brabant in elke provincie een voorlichtingsbijeenkomst met als thema ‘Subsidie voor aansluiting onderwijs op arbeidsvraag’. Deze bijeenkomsten vinden plaats op drie data in januari en februari.

Tijdens de bijeenkomst ontvangt u informatie over de context, inhoud en mogelijkheden van de openstelling, lichten we de beoordelingscriteria uitgebreid toe en geven we u nuttige tips en tricks. Daarnaast is het mogelijk om uw projectidee te pitchen.

Verbetering aansluiting onderwijs op arbeidsvraag

Eén van de grootste uitdagingen voor economische ontwikkeling ligt in de beschikbaarheid van kundig en gespecialiseerd opgeleid personeel. Om als bedrijf te kunnen innoveren, moet je de juiste kennis en kunde in huis halen. Met het Europees innovatieprogramma OPZuid zetten de provincies Limburg, Zeeland en Noord-Brabant, samen met Europa en het Rijk, in op verbetering van de aansluiting van het HBO/WO-onderwijs op de arbeidsvraag naar technisch geschoolde mensen. Er is subsidie beschikbaar voor o.a. stimulering van onderwijsprogramma’s en voorzieningen, waarbij zowel bedrijfsleven als kennisinstellingen betrokken zijn en die inspelen op kwalitatieve eisen die het bedrijfsleven in de topclusters stelt aan technisch talent.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan een van de voorlichtingsbijeenkomsten? Klik dan op de locatie van uw keuze:

  • Zeeland: 17 januari, 13:00-16:30 uur, Kenniswerf Zeeland – DOK 41, Vlissingen
  • Limburg: 23 januari, 13:00-16:30 uur, Brightlands Chemelot Campus, Sittard-Geleen
  • Noord-Brabant: 1 februari, 13:00-16:30 uur, Tilburg University, Tilburg

Op het aanmeldformulier kunt u tevens aangeven of u uw projectidee wilt pitchen. Indien u uitgenodigd wordt voor een pitch, zal een panel van programmabetrokkenen u tijdens de bijeenkomst voorzien van feedback en advies.

Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging met programma en routebeschrijving.