Terugblik startevent nieuwe Europese programma’s op 11 april 2022

Op 11 april jl. vond het startevent plaats voor de nieuwe Europese programmaperiode 2021-2027.  Tijdens een inspirerende bijeenkomst werden de aanwezigen gemotiveerd om de kansen te pakken die de nieuwe programma’s ons bieden en innovaties te ontwikkelen die bijdragen aan de realisatie van noodzakelijke maatschappelijke transities. Hebt u het event gemist of wilt u het nog eens terugkijken? U vindt de opname vanaf 12 april op ons YouTube-kanaal StimulusTV.

De presentaties in vogelvlucht:

  • De unieke kracht van Zuid-Nederland en hoe we deze inzetten op noodzakelijke maatschappelijke transities – HAN POLMAN, Voorzitter van het Comité van Toezicht OPZUID en Commissaris van de Koning in Zeeland.
  • De nieuwe programma’s OPZUID EFRO 2021-2027, Just Transition Fund, Interreg VI-A Vlaanderen-Nederland en het Nationaal Strategisch Plan voor plattelandsontwikkeling – GIDO TEN DOLLE, programmadirecteur Europa Zuid-Nederland. Klik hier voor de presentatie.
  • Gastspreker RUUD VELTENAAR heeft de aanwezigen geïnspireerd met zijn unieke ervaring en visie om in beweging te komen en samen de wereld te creëren waarnaar we allemaal verlangen. Via de volgende link kunt u zijn presentatie downloaden. Het wachtwoord dat u hierbij nodig hebt, luidt: STI2022. Deze presentatie is uitsluitend ter inzage en mag niet verder verspreid worden.
    Wilt u deelnemen aan een zogenaamde ‘nazorgsessie’ met Ruud? Meldt u zich dan aan via  een mail naar communicatie@stimulus.nl.
  • Reflectie met de gedeputeerden ANITA PIJPELINK van Zeeland en SUZANNE OTTERS van Noord-Brabant en de  burgemeester van Terneuzen ERIK VAN MERRIENBOER op de voorgaande sprekers vanuit hun eigen visie en opdracht. Wat gaan de provincies en gemeenten bijdragen aan de gezamenlijke maatschappelijke opgaven op het vlak van de vijf transities? Welke rol hebben zij daarin?

De informatie die momenteel bekend is over de nieuwe Europese programma’s, hebben wij samengevat in de volgende factsheets:

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Houdt u dan de nieuwe programmapagina’s op deze website in de gaten of schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2022

Bekijk hier