Opening nieuw Fieldlab voor circulair bouwen in Den Bosch

Op dinsdag 28 juni lanceert SPARK Makers Zone een Fieldlab in Den Bosch. Hier kunnen studenten, start-ups en andere ondernemers nieuwe materialen, technologieën en werkwijzen ontwikkelen voor circulair bouwen. Dit brengt duurzaam bouwen in een versnelling. Voor innovatieprojecten op dit gebied zijn Europese subsidies beschikbaar.

Europese programma’s zoals OPZuid geven een boost aan projecten voor innovatieve toepassingen en concepten op het gebied van duurzaam bouwen en wonen. “Dat hebben we gemerkt bij de projecten waarbij SPARK is betrokken. Een voorbeeld hiervan is de hybride leeromgeving waar we vormgeven aan het werken aan vaardigheden voor een duurzame energietransitie”, zegt Cassandra Vugts, directeur van SPARK Campus.

Door de Europese fondsen ontstaan inspirerende voorbeelden voor heel Nederland. Dat helpt om gezamenlijk de slag te maken naar een duurzame omgeving. In september 2022 is de openstelling van het EFRO-programma OPZuid 2021 -2027.

Lancering Fieldlab
Speciaal voor de feestelijke lancering heeft SPARK Makers Zone Jalila Essaídi (BioArt Laboratories) en Pedro Diez Cocero (Dassault Systemes) uitgenodigd. Zij nemen je mee in de ontwikkelingen van digitalisering, industrialisatie en biobased- en circulaire materialen en geven inspirerende voorbeelden. Want hoe geven we deze transities vorm zodat ze bijdragen aan een duurzame leefomgeving waarbij technische- en sociale innovatie hand in hand gaan? De officiële lancering met de partners wordt gedaan door Aukje Kuypers (bestuurslid SPARK) en Martijn van Gruijthuijsen, de gedeputeerde Economie, Financiën, Kennis en Talentontwikkeling bij Provincie Noord-Brabant. Aansluitend is er een feestelijke start van de ‘fieldlab-borrel’ bij SPARK die wordt voorgezet bij de naastgelegen ‘Data Week NL-borrel’.

 Aanmelden voor de lancering van het Fieldlab
Op 28 juni om 15.00 uur begint de feestelijke lancering van het Fieldlab voor Smart & Circular construction. Belangstelling? Meld je dan aan. Lees meer over SPARK Makers Zone.

Ingang SPARK makers zone

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag