Het project ‘BOB: Best Of Both – de toekomst van hybride zuiveldranken’ richt zich op het ontwikkelen van een innovatieve hybride zuiveldrank die dierlijke en plantaardige eiwitten combineert, met Sorghum als basis. Samen met partners zoals De Dobbelhoeve Melk B.V., Bob Holding B.V., Bamboo Brands B.V. en HAS green academy, streeft het project naar een milieuvriendelijk product dat qua smaak en voedingswaarde vergelijkbaar is met traditionele melk. Het project speelt in op de vraag naar duurzame zuivelalternatieven en gebruikt lokaal geteeld Sorghum, dat beter bestand is tegen klimaatveranderingen. De ontwikkeling omvat verschillende fasen, van ingrediëntencombinaties tot opschaling, en richt zich ook op consumentenbewustzijn en acceptatie. Het project draagt bij aan duurzame voedselinnovaties en economische groei in Zuid-Nederland.
BOB: Best Of Both – de toekomst van hybride zuiveldranken
Projectinformatie
Programma:
Prioriteit
(1.1 - Het versterken van de onderzoeks- en innovatiecapaciteit en de invoering van geavanceerde technologieën)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
Tilburg
Startdatum:
01-11-2024
Einddatum:31-12-2026
Begunstigde:
Adres:
Waalwijksebaan 9 5012 TK Tilburg | Helftheuvelweg 11 5222 AV 's-Hertogenbosch | Achterstraat 26 5266 AR Cromvoirt
Tilburg
Nederland
Tilburg
Nederland
Partner(s):
De Dobbelhoeve Melk B.V. | Bamboo Brands B.V. | Bob Holding B.V.
Financiering
EU (EFRO)
€ 161.993
Rijk:€ 40.498
Noord-Brabant:€ 86.782
Totaal publiek:
€ 289.273
Totaal privaat:
€ 290.125
Totale subsidiabele kosten:
€ 579.398