90 miljoen voor versterking energietransitie en technologische ontwikkeling in steden

Op 6 mei ging de derde EUI Innovative Actions Call van start. EUI staat voor European Urban Initiative. Met een budget van 90 miljoen euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling heeft deze oproep tot doel de duurzame stedelijke ontwikkeling in alle Europese steden te versterken. Steden worden uitgenodigd projecten in te dienen die zich richten op:

  • Energietransitie: experimenteren met en verkennen van tastbare innovatieve oplossingen die betaalbare, veilige en schonere lokale energiesystemen zouden garanderen.
  • Technologie in steden: het verkennen van opkomende technologieën en digitale oplossingen om de openbare diensten, het stedelijk bestuur, de levenskwaliteit en de betrokkenheid van burgers te verbeteren en ervoor te zorgen dat onze steden veiliger en toegankelijker zijn voor iedereen.

Geselecteerde projecten zullen innovatieve oplossingen in steden testen om hen te helpen de groene en digitale transitie te verwezenlijken.

Meer informatie en aanmelden

Projecten worden rechtstreeks ingediend in Brussel. Voor meer informatie over de oproep en hoe u zich kunt aanmelden, kunt u de speciale pagina van deze oproep en de pagina Innovative Actions op de website van het European Urban Initiative raadplegen.

De oproep staat open voor alle EU-steden tot 14 oktober 2024 14:00 uur. Uitgezonderd zijn steden die al werden ondersteund in eerdere EUI-IA-oproepen (EUI-IA-oproepen 1 en 2),

Ondersteuning bij uw aanvraag

Het European Urban Initiative organiseert ook seminars om geïnteresseerde aanvragers te ondersteunen:

Afbeelding van een stadsplein