Op zoek naar Europa in Limburg

In het kader van de Europa om de hoek Kijkdagen op 8, 9 en 10 mei zijn in Limburg aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag diverse projecten te bezoeken. Bijvoorbeeld over de ontwikkeling van Innovatieve software voor mobiliteitsvraagstukken door Mezuro uit Sittard, of de herontwikkeling van de haven van Wanssum en de Timmerfabriek in Maastricht.

Bezoek uit Europa

Ook Brussel heeft belangstelling voor Limburg. Zo krijgt De Wijk van Morgen in Heerlen vrijdag bezoek van Europarlementariër Matthijs van Miltenburg en twee vertegenwoordigers van de Europese Commissie. Gedeputeerde Teunissen en wethouder Kamphuis van Sittard-Geleen zullen hierbij aanwezig zijn. De Wijk van Morgen is een innovatief programma waarin de vier O’s (Onderwijs, Onderzoek, Ondernemers en Overheid) samen een inspirerende omgeving creëren voor de transitie naar een duurzaam gebouwde omgeving op het European Science and Business Park Avantis in Heerlen. Het project heeft subsidie ontvangen uit OP-Zuid 2007-2013. De Wijk van Morgen is tevens een van de vele praktijkvoorbeelden die bijeen gebracht zijn in het project Cradle to Cradle Network. Dit is een grensoverschrijdend project, met partners uit 10 Europese landen. De recente bestemmingsuitbreiding van technologie en innovatie met logistiek en transport heeft de Wijk van Morgen nieuwe impuls gegeven. Deutsche Post er een proeftuin begonnen en er zijn twee grote distributeurs gevestigd, t.w. Honold en DocMorris.

Europaomdehoek.nl/kijkdagen

Op de speciale website van de Kijkdagen zijn alle deelnemende projecten te vinden. Veel projecten hebben bijzondere activiteiten georganiseerd. In sommige gevallen is vooraf aanmelden nodig. Voor meer informatie over het programma, de openingstijden en de projecten bij u in de buurt:  www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

De Europa om de hoek Kijkdagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement, dat georganiseerd wordt door de managementautoriteiten van Europese subsidieprogramma’s in Nederland en het ministerie van EZ. Tijdens de Kijkdagen zijn in Nederland meer dan 75 Europese projecten open voor het publiek. Het gaat om projecten die laten zien hoe Europa samenwerkt met de Nederlandse overheid, provincies, het bedrijfsleven en kennisinstellingen aan de versterking van de economie. De projecten houden zich bezig met innovatie, duurzaamheid en grensoverschrijdende samenwerking. Belangstellenden kunnen ‘om de hoek’ projecten bezoeken en zelf zien hoe Europees geld in Nederland wordt besteed.

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag