Nieuwe MIT-regeling: Verbeterde steun voor groter aantal innovatieve mkb’ers

Met behulp van de nieuwe MIT-regeling (MKB Innovatiestimulering Topsectoren) kunnen ondernemers dit jaar nog eenvoudiger innovatiesteun aanvragen. Zij krijgen met minder verschillende regels te maken en hebben zo een grotere slagingskans om te innoveren.  Circa 2600 ondernemers zullen in 2015 profiteren van deelname aan innovatieve projecten via de MIT. Dat zijn 1000 ondernemers extra ten opzichte van vorig jaar. De stijging resulteert uit afspraken tussen het kabinet en de provincies, zo maakt minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) vandaag bekend tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht. 

Minister Kamp: “Economische groei komt van ondernemers. Zeker nu de economie aantrekt, is het van belang dat zij kunnen investeren en vernieuwen. Dat doen ondernemers door verantwoorde risico’s te durven nemen en concrete plannen te ontwikkelen en uit te voeren. Daar hebben ze wel financiering voor nodig. Door de samenwerking bieden het kabinet en de provincies extra steun aan bedrijven, zodat zij hun groeiambities waar kunnen maken.”

Eerder werd al  afgesproken dat de rijksoverheid en provincies gezamenlijk gaan investeren in de MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). Voor 2015  is maximaal 50 miljoen euro beschikbaar, ten opzichte van 32 miljoen euro in 2014.

Aanvragen MIT vanaf medio mei

Vanaf medio mei kunnen innovatieve ondernemers aanvragen indienen voor de MIT-regeling. Nieuw is dat ondernemers dit jaar ook in hun eigen regio kunnen aankloppen. Hierdoor is de regeling voor hen toegankelijker gemaakt. Verder wordt het door de samenwerking tussen provincies voor ondernemers eenvoudiger om over regionale grenzen heen te ondernemen. Kansrijke bedrijven krijgen dan sneller de kans om door te groeien.

MIT voor Zuid-Nederland

De MIT-regeling voor Zuid-Nederland zal  worden uitgevoerd door Stimulus Programmamanagement in samenwerking met de regionale ontwikkelingsmaatschappijen BOM, LIOF en EIZ. De verwachting is dat de MIT Zuid op 19 mei 2015 opengesteld zal worden.

 Meer informatie hierover volgt op korte termijn. Via deze website houden wij u op de hoogte.

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag