Kom ook naar de Europa om de hoek Kijkdagen

Wist u dat drones ingezet gaan worden bij inspectie van windmolens? Dat dwarslaesies behandeld kunnen worden met stamcel therapie? Dat de biobased economy steeds dichterbij komt? En wist u dat dit bij u om de hoek gebeurt?

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei vindt de zevende editie van de Europa om de hoek Kijkdagen plaats. Tijdens deze dagen willen we zo veel mogelijk mensen laten zien wat er -bij hen om de hoek- allemaal gebeurt met Europees geld. Ook projecten in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg kunt u tijdens de Kijkdagen bezoeken.

Biobased Innovation Garden, Zeeland

Op Proefboerderij Rusthoeve  worden gewassen geteeld voor proeven en onderzoek. De zogenaamde biobased innovation garden is de enige locatie in het zuidwesten waar de biomassa, die nodig is voor het maken van biobased materialen daadwerkelijk groeit en bloeit. Kom kijken en meld u aan via deze website.

Ook deze bedrijven zijn in Zeeland te bezoeken:

  • Roem van Yerseke: De rondleiding neemt u mee in de wereld van de oesterkweek. Lees meer ->
  • EMS: Een open dag bij een bedrijf dat technologische innovatie combineert met dierenwelzijn. Lees meer ->

TU/e Innovation & Learning, Noord-Brabant

De TU/e presenteert nieuwe innovaties die het high tech ecosyteem versterken. Deze innovaties fungeren als catalysator voor High Tech toepassingen voor het dagelijkse leven en voor de industrie. Onder meer drones die windmolens controleren en gezondheidsproducten voor het vergroten van zelfredzaamheid. Meld u aan via deze link.

Er gebeurt nog meer in Noord-Brabant:

  • Green Vinyl Records: Een eerste demonstratie van een muziekplaat, geproduceerd door spuitgieten. Lees meer ->
  • Dual Inventive: Bij dit bedrijf komt u alles te weten over de beveiliging en benutting van het Nederlandse spoor. Lees meer ->
  • Ontwikkelboerderij De Laarhoeve: Open dag en workshop’Van idee naar innovatie’ voor agrariërs. Lees meer ->
  • Ampyx Power: Een open dag op Breda Airport met als thema nieuwe windenergietechnologie. Lees meer ->

Maastricht University Innovation & Learning, Limburg

Het Centre Céramique in Maastricht is het toneel van een tiental projecten op het gebied van innovatieve gezondheidszorg en biomaterialen. Bij deze projecten, waar Maastricht University bij betrokken is, staan internationale, maatschappelijk relevante thema’s centraal, zoals hart- en vaatziekten, duurzaam beleggen, forensische psychologie en biobased materialen. Lees meer ->

Volg ons

Voor meer informatie over de Kijkdagen kijkt u op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen.

Volg de Kijkdagen ook op social media:

Fotonica
Menu
VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2018

Bekijk hier