JTF-project gedeeld in Milieumagazine

Twee Europese subsidieprojecten uit het JTF- en OPZuid-programma staan in editie 8 van Milieumagazine.

Thermohardend composiet, zoals in een windmolenwiek is een moeilijk recyclebaar materiaalsoort. Het bedrijf KoiosTitan heeft een mechanische recyclingmethode ontwikkeld voor dit verzelversterkte kunststof. KoiosTitan maakt materialen die licht maar oersterk zijn. Deze materialen gaan daarom ook veel langer mee. Met de Europese subsidie van 5 miljoen euro uit het Just Transition Fund (JTF) is het doel om meer producten van dit nu circulaire materiaal te ontwikkelen met een lange levensduur.

Lees hier het hele interview met Johannes Engels van het project ‘Recycling van vezelversterkt thermohardend composiet tot herbruikbare kunststof producten’ in Milieumagazine editie 8. 

Het OPZuid-project ‘GENIUS – Grid Efficiency Network Integration for Universal Sustainability’ heeft recent het grote batterijpakket van maar liefst een zeecontainer groot voor opslag van elektrische energie onthult op de TU Campus. Niet alleen fungeert deze batterij als energieopslag, maar ook als regelinstrument. Met onder andere de Europese subsidie van bijna 650.000 euro  uit het OPZuid-programma wil de Technische Universiteit Eindhoven samen met betrokken bedrijven, gemeentes en de provincie netcongestie aanpakken.

Lees hier het hele artikel van het project ‘GENIUS – Grid Efficiency Network Integration for Universal Sustainability’ in Milieumagazine editie 8.