Dag van Europa 2024

De Europadag, ook wel dag van Europa genoemd is het jaarlijkse feest van de vrede en eenheid van Europa dat gevierd wordt op 9 mei. Op deze datum in 1950 pleitte Robert Schuman in de historische Schuman-verklaring voor een nieuwe vorm van politieke samenwerking in Europa. Zijn voorstel wordt gezien als de eerste aanzet tot wat nu de Europese Unie is.

Economische impuls

Op economisch vlak is de Europese Unie ook erg belangrijk voor Nederland. Door verschillende Europese subsidieprogramma’s geeft de EU een belangrijke impuls aan economische groei, werkgelegenheid, innovatie en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Vandaag is dan ook een goed moment om stil te staan bij alle mooie initiatieven die dankzij deze financiële steun mogelijk zijn gemaakt.

Ook in 2024 mogelijkheden tot Europese subsidie

Heeft u ook een innovatief Zuid-Nederlands project? Bekijk dan wat de mogelijkheden zijn voor Europese subsidie. In 2024 zijn er weer verschillende openstellingen voor OPZuid, het Just Transition Fund en het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

De Grote Europashow

Door heel Europa worden ook dit jaar weer evenementen georganiseerd met de verjaardag van de EU in gedachten. In Nijmegen staan De Kiesmannen 21 mei op het podium met ‘De Grote Europashow’ in het LUX theater. Het thema is gericht op de Europese verkiezingen die plaatsvinden op 6 juni 2024. In 2019 ging slechts 35% van de jongeren stemmen. Met ‘De Grote Europashow’ hopen De Kiesmannen dit aantal te verhogen. Tijdens de show wordt de jongere generatie binnen 1,5 uur klaargestoomd voor het stemhokje aan de hand van politieke analyses, humor en muziek. Het programma is medegefinancierd door de Europese Unie, de European Cultural Foundation, Vfonds en Fonds21. Meer informatie over dit event vindt u hier.