Op woensdag 18 april jl. is het Safariresort Beekse Bergen officieel geopend. Bezoekers van het park kunnen voortaan overnachten in lodges, safaritenten en boomhutten. Het park moet meer bezoekers verleiden naar Brabant te komen en daar meerdere dagen te recreëren. Eigenaar Libéma kon dit resort realiseren met een lening van de provincie Noord-Brabant, op voorwaarde dat Libéma 0,5% extra rente zou betalen, die ten goede komt aan het Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant (LOF Brabant) . Een win-win scenario voor zowel de grote als de kleinere vrijetijdsondernemer, waarmee de Brabantse vrijetijdseconomie een dubbele impuls krijgt.

U vindt hier het persbericht van de provincie Noord-Brabant over de opening van het Safariresort.

Vrijetijdssector

De provincie werkt sinds 2013 samen met ondernemers, steden, regio’s en verschillende organisaties aan de versterking van de vrijetijdssector in Brabant. Zij investeren onder anderen in vernieuwing van het toeristisch aanbod en in een gezamenlijke strategie en marketing. De provincie heeft daarvoor onder andere VisitBrabant opgericht, marketingorganisatie voor de vrijetijdssector in Brabant, en diverse financieringsmogelijkheden in het leven geroepen. In de afgelopen 5 jaar zijn de bestedingen in de sector toegenomen met 25% en de banen met 22%.

Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant

Het LOF Brabant ondersteunt ondernemers en organisaties die nieuw, innovatief en kwalitatief hoogstaand aanbod ontwikkelen voor vrijetijdsbesteding in Brabant. Het is een Brabant-breed gedragen fonds, dat wordt gefinancierd door de provincie Noord-Brabant, de regio’s Midpoint Brabant, Metropoolregio Eindhoven, Regio Noord-Oost Brabant/AgriFood Capital en Regio West-Brabant en toonaangevende bedrijven in de vrijetijdssector zoals de Efteling en Libéma. Renteopbrengsten uit leningen aan Efteling en Libéma worden opnieuw geïnvesteerd in het LOF Brabant. Bovendien verdubbelt de provincie Noord-Brabant de bijdragen van de regio’s en bedrijven tot een maximum van € 5 miljoen. De ambitie is om het fonds te laten groeien naar minimaal € 10 miljoen in 2027.

Copyright foto: Beeksebergen.nl