Resultaten vierde subsidieronde CrossRoads2 Sustainable Energy

Tussen 16 en 30 juni 2021 konden Zuid-Nederlandse mkb’ers en Vlaamse kmo’s voor de vierde en laatste keer een aanvraag indienen binnen de subsidieregeling van CrossRoads2 Sustainable Energy. Zes projecten werden goedgekeurd en verkregen subsidie.

CrossRoads2 Sustainable Energy is een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland en stimuleert grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden die een rechtstreekse impact hebben op de CO2-reductie in de grensregio. Tijdens deze vierde openstelling werden zeven projectaanvragen ingediend en voorgelegd aan de Raad van Advies voor beoordeling en advies. Uiteindelijk werd aan zes projecten een subsidie toegekend.

Subsidie voor vijftien mkb’ers en kmo’s
Bij de zeven aanvragen waren zeventien mkb- en kmo-bedrijven betrokken. Daarvan ontvangen vijftien bedrijven (zeven Zuid-Nederlandse en acht Vlaamse) een subsidiebijdrage: in totaal wordt er € 843.350,00 euro toegekend. De zes projecten focussen zich op onderwerpen als high-tech systemen, cleantech, chemie & materialen, bio-economie, logistiek en maintenance. Alle projecten en hun concrete doelstellingen op het vlak van CO2-reductie, kunt u op de pagina van CrossRoads 2 Sustainable Energy terugvinden.

Afbeelding bij artikel over resultaten vierde call CrossRoads2 Sustainable Energy