Negentien innovatieve projecten met een grensoverschrijdende meerwaarde krijgen een subsidie van CrossRoads2. Deze projecten, die een aanvraag indienden tussen 2 februari 2017 en 31 maart 2017, gaan binnenkort van start.

Brede waaier aan onderzoek

Onder de toegekende projecten zijn vijftien innovatieprojecten, goed voor een totaalbedrag van 1.904.497,51 euro en wordt 36.700 euro besteedt aan de ondersteuning van vier haalbaarheidsstudies. De goedgekeurde projecten komen opnieuw uit een brede waaier van sectoren. Zo ondersteunt CrossRoads2 in deze derde ronde onder andere onderzoek naar de opschaling van nieuwe polymere materialen, het contactloos meten van vitale parameters in ziekenhuizen, de ontwikkeling van milieuvriendelijke reinigingsmachines voor drukkerijen en onderzoek naar een manier om mestvergisting rendabeler te maken.

In totaal is er al een subsidie verstrekt aan 27 innovatieprojecten en 10 haalbaarheidsstudies. Geïnteresseerde bedrijven met een grensoverschrijdende innovatie kunnen opnieuw tot en met 30 juni 2017 een dossier indienen.

 

Alle info vind je op http://www.crossroads2.be/.