Openstelling subsidieregeling Jonge Landbouwers gesloten

Vrijdag 15 april was de laatste dag dat aanvragen voor POP3: Jonge landbouwers – Noord-Brabant konden worden ingediend. Tijdens de openstelling zijn 18 aanvragen voor trainingen, workshops en coaching van agrarische ondernemers en demonstratieactiviteiten, 81 aanvragen voor subsidie voor precisiebemesting en 12 aanvragen voor samenwerking voor innovaties ontvangen.

Het verdere proces
Stimulus Programmamanagement controleert de binnengekomen aanvragen vervolgens op ontvankelijkheid. Alleen aanvragen die volledig zijn ingediend en die voldoen aan de subsidievereisten zoals genoemd in de Subsidieregeling plattelandsontwikkelingsprogramma 3 Noord-Brabant 2014-2020, worden in behandeling genomen.

Ontvankelijke aanvragen worden door Stimulus Programmamanagement getoetst op financieel-technische zaken. Dit houdt in dat op basis van de ingediende aanvragen en bijlagen wordt vastgesteld of de aanvragen voldoen aan de subsidiabiliteitsvoorwaarden. De projecten worden vervolgens kwalitatief beoordeeld en gerangschikt op basis van de selectiecriteria. Subsidieaanvragen in het kader van openstelling 3 “Samenwerking voor innovaties” worden hiertoe beoordeeld door een onafhankelijke Adviescommissie.

Nadat de projecten zijn gerangschikt zal Stimulus Programmamanagement de financieel-technische toets verder afronden voor de projecten die aan de minimum kwaliteitseisen voldoen (de projecten die op basis van de selectiecriteria het minimum aantal punten hebben bereikt) en die binnen het subsidieplafond vallen. Naar aanleiding van deze toets is het mogelijk dat vragen worden uitgezet bij de aanvragers. Nadat deze vragen zijn beantwoord en de beantwoording is verwerkt zullen de projecten die binnen de subsidieplafond vallen en aan de subsidiabiliteitsvoorwaarden voldoen een subsidiebeschikking ontvangen.

Aanvragen die buiten de subsidieplafond vallen, kwalitatief onvoldoende zijn of niet voldoen aan subsidiabiliteitsvoorwaarden ontvangen een afwijzingsbeschikking.

Precisiebemesting