Projectbeschrijving

Gemeente ’s-Hertogenbosch, Ballast Nedam en Switch Energy realiseren samen het groenste, energieleverende transferium. 1500 zonnepanelen op het dak van het gebouw leveren de energie. Door diverse opwek-, opslag- en laadsystemen slim te combineren, wordt de energie straks op een slimme manier opgeslagen voor het opladen van fietsen, auto’s en transferiumbussen. Het transferium wordt daarmee een batterij voor de stad en op dit vlak een voorbeeld voor Nederland.

100% opgeladen voor de toekomst

Het transferium is straks niet alleen een duurzame energiebron, het is ook groen ingepast in de omgeving. Groene gevels, klimaatbestendig waterbeheer, ecologisch beheer van de omgeving en hergebruik van materialen, maken het transferium uniek. P+R Transferium Deutersestraat is bedoeld voor bezoekers van de binnenstad en het nabijgelegen Jeroen Bosch Ziekenhuis. Maar ook voor natuurliefhebbers is het transferium een mooi startpunt. Straks loop je als wandelaar via een natuurbelevingspad richting natuurgebied de Gement.

Met de bouw van P+R Transferium Deutersestraat wordt een belangrijke stap gezet richting een smart-city op het gebied van duurzame mobiliteit.

Nieuws:
Brabants Dagblad d.d. 22-04-2018

Provincie Noord-Brabant actueel d.d. 23-04-2018

YouTube:

Het groenste en duurzaamste transferium van Nederland d.d. 09-07-2018 

P+R Transferium Deutersestraat; knooppunt van verbindingen

Tweede leven voor bomen Deutersestraat  

Het groenste transferium van Nederland