ESI-Fondsen te gast bij projecten CAMPIONE en VIBE

Dit jaar was de managementautoriteit voor Zuid-Nederland, gastheer voor de gezamenlijke jaarvergadering van de Europese Structuur- en Investeringsfondsen (ESI), in Nederland. Als onderdeel van deze vergadering waren we woensdag 13 november te gast bij het Smart Industry Center GATE2 in Gilze Rijen voor een kijkje in de keuken van de door OPZuid gefinancierde projecten Fieldlab Campione en VIBE.

Het gezelschap werd verwelkomd door de heer Pierre van Kleef, directeur van Gate2, de heer Paul van Kempen, projectleider van het Campione project en Prof. Dr.  Max Louwerse, waar zij een inhoudelijke presentatie over de projecten ontvingen. Vervolgens waren er verschillende demonstraties om de opgedane theorie om te zetten in de praktijk.

De eerste demonstratie bestond uit een kijkje in de virtuele wereld. Dit was een virtuele braingame, ontwikkeld voor het project CAMPIONE en een Avatar Animated Agent in de vorm van astronaut André Kuipers, ontwikkeld voor het project VIBE. De tweede demonstratie was in het Campione testcentrum waar slimme technieken worden ontwikkeld die onderhoud in bedrijven voorspelbaar maken.

Wij danken GATE2 voor hun gastvrijheid en goede toelichting over beide OPZuid projecten. De gasten waren zeer geïnteresseerd.

 

Bekijk hieronder nog enkele andere foto’s:

Menu
VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2018

Bekijk hier