Bezoek het Weekend van de Wetenschap in Zeeland!

Op 5 en 6 oktober vindt het Weekend van de Wetenschap plaats. In heel Nederland  zetten organisaties hun deuren open voor publiek. Zo kun je in Terneuzen een kijkje nemen bij het Portaal van Vlaanderen, het interactieve informatiecentrum bij het sluizencomplex. Speel het sluizenspel, behaal je diploma, maak een rondvaart  en bekijk de bouw van één van de grootste sluizen ter wereld. En maak tegelijkertijd kennis met een stukje Europa bij jou om de hoek.

Europa om de hoek

Europa om de hoek is trotse partner van het Weekend van de Wetenschap. Tal van  organisaties die Europese subsidie ontvangen, laten daarom in het weekend van 5 en 6 oktober zien hoe wetenschap en techniek onderdeel zijn van hun werk.

Het Weekend van de Wetenschap bij het Portaal van Vlaanderen wordt op 5 oktober om 10.00 uur officieel geopend door Gerard van Harten. Van Harten is voormalig bestuursvoorzitter van DOW Benelux BV. Daarnaast is hij o.a. lid van de Economic Board Zeeland en stuurgroeplid van het Europese programma OPZuid.

Tijdens de opening zoomt Van Harten in op wat Zeeland bereikt heeft met behulp van Europese subsidie. Daarnaast vertelt hij wat er in de toekomst binnen OPZuid mogelijk is voor innovatieve projecten en Zeeuwse ondernemers.

Samen bereik je meer

Gedeputeerde Anita Pijpelink vindt het belangrijk om te laten zien wat Europa betekent voor Zeeland: “Samen bereik je meer. Daarom kijken we vanuit Zeeland regelmatig over de grens. Dat doen we ook letterlijk: tal van mooie projecten komen tot stand met behulp van cofinanciering vanuit Europa. Denk bijvoorbeeld aan de kweek van vis op het land, getijdenenergie of nieuwe natuur. Met deze innovaties maken we Zeeland steeds mooier en duurzamer. De grensoverschrijdende fusiehaven North Sea Port is ook een mooi voorbeeld van Europese samenwerking. Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je op interactieve manier kennis maken met het reilen en zeilen van de havens en de sluizen. Een mooie manier om het werk van Europa bij jou om de hoek in de praktijk te zien!”

Meer weten?

Benieuwd welke Europese projecten er nog meer te bewonderen zijn tijdens het Weekend van de Wetenschap? Ga dan naar www.europaomdehoek.nl/wvdw.​

Andere activiteiten in het kader van Weekend van de Wetenschap vind je hier.

 

 

Informatie voor de redactie:

  • Voor meer informatie over Europese programma’s in Zeeland kunt u terecht bij mevrouw Jeanine Hoffius, manager van het uitvoeringsprogramma Regionale Economie van de Provincie Zeeland (inclusief het Europateam), tel. 06 51 16 00 68 of e-mail hoffius@zeeland.nl.
  • Voor vragen over Europa om de hoek kunt u contact opnemen met Floor Brenninkmeijer, team coördinator communicatie & marketing bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), 050 5224 929 of 06 15 09 80 78 of e-mail brenninkmeijer@snn.nl.
  • Vragen over het Weekend van de Wetenschap kunt u richten aan PR & Communicatie Weekend van de Wetenschap, Elise Latour & Birgitte van Boven, e-mail pers@weekendvandewetenschap.nl.
Menu
VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2019

Bekijk hier