The Automotive Learning Community (TALCom)

Werknemers in de automotive industrie blijven zich ontwikkelen
De (toekomstige) werknemers in de automotive industrie hebben doorlopend kennis nodig omdat technologische ontwikkelingen razendsnel gaan. Nieuwe kennis gaat over bijvoorbeeld toepassing van technologieën en van nieuwe diensten, zoals de ontwikkeling van elektrische of waterstofauto’s en andere voertuigen, automatisch rijden en het onderling verbonden zijn van voertuigen. De werknemers in de automotive industrie zullen deze technologieën ontwikkelen en toepassen in hun werk. Daarom is het belangrijk dat zij de juiste kennis bezitten en zich gedurende hun leven blijven ontwikkelen.

Samen ontwikkelen
In het project The Automotive Learning Community (TALCOM) creëren automotive bedrijven, organisaties en verschillende onderwijsinstellingen samen een leeromgeving en -cultuur waar werkgevers in de automotive industrie en mbo-, hbo- en wo-opleidingen intensief gaan samenwerken en van elkaar gaan leren.

Les- en trainingsmateriaal
De automotive industrie en de onderwijsinstellingen ontwikkelen samen les- en trainingsmateriaal dat inhoudelijk en qua leervorm aansluit bij de behoeften van de werkenden in deze industrie. Inhoudelijk gaat het om bijvoorbeeld productinnovaties zoals elektrificatie, connectiviteit en driver biometrics. Ook op het gebied van proces- en supply chain innovatie is behoefte aan les- en trainingsmateriaal, bijvoorbeeld op het gebied van lean manufacturing, digitalisering, ketensynchronisatie en mobiliteitsconcepten. Uiteraard zijn verschillende leervormen van belang, zoals jobrotation, e-learning, praktijkleren en traineeships, waarmee werknemers op verschillende manieren nieuwe vaardigheden aanleren.

Er zal een Education Center, een Academy ontstaan, waar (toekomstig) werkenden de juiste training, modulen of lessen vinden om hun kennis en competenties te vergroten.

Projectinformatie

Prioriteit
Aansluiting hoger opgeleiden op arbeidsmarkt (1B3)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
EINDHOVEN
Startdatum:
01-08-2018
Einddatum:
31-03-2022

Begunstigde:

Begunstigde:
Stichting Fontys
Adres:
Rachelsmolen 1, EINDHOVEN
EINDHOVEN
Nederland
Partner(s):
Stichting Fontys; Stichting Hogeschool van Arnhem en Nijmegen; Hogeschool Rotterdam; Automotive NL; RAI Vereniging; Technische Universiteit Eindhoven; Summa College - Automotive; Automotive Campus; Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe

Financiering

EU (EFRO)
€ 1.837.318
Noord-Brabant:
€ 787.422
Overig :
€ 1.691.076
Totaal publiek:
€ 4.315.816
Totaal privaat:
€ 933.665
Totale subsidiabele kosten:
€ 5.249.481

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek