Holland Robotics Logistiek

Holland Robotics Logistiek
Binnen de sector logistiek gelden steeds hogere eisen op het gebied van duurzaamheid, ergonomisch en veilig werken. Enerzijds vanwege het groeiende aandeel van e-commerce, wat ook meer vergt op het gebied van personificatie en traceability, en anderzijds hebben de vergrijzing en het toenemende personeelstekort meer en meer impact op bedrijven. Dit vraagt om een andere manier van werken, waarbij in de toekomst de inzet van robotica essentieel zal zijn.

Project
Deze maatschappelijke ontwikkelingen waren aanleiding voor Holland Robotics en Berenschot om een project te starten: Holland Robotics Logistiek. In dit projecten gaan ondernemingen uit de roboticasector en diverse opleidings- en kennisinstellingen intensief samenwerken om gezamenlijk demo- en technologieoplossingen te ontwikkelen voor deze twee applicatiegebieden.

Roboticacommunity
Het project is niet alleen gericht op de ontwikkeling van nieuwe roboticatechnologie en -toepassingen. Ook het vormen van een sterke roboticacommunity behoort tot de projectdoelen, zodat Nederland in de toekomst een rol op wereldniveau gaat en kan blijven spelen op het gebied van robotica.

 

Project in de media:

Projectinformatie

Prioriteit
Versterking regionale innovatiekracht (1B1)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
EINDHOVEN
Startdatum:
1-1-2020
Einddatum:
31-3-2023

Begunstigde:

Begunstigde:
Vereniging High Tech NL
Adres:
High Tech Campus 68
EINDHOVEN
Nederland
Partner(s):
Vereniging High Tech NL; DEMCON Advanced Mechatronics Zuid B.V.; Technische Universiteit Eindhoven; Concept Robotics; Stichting Fontys; Green Dino; pinXact; Opteq Mechatronics; Unit040 Ontwerp B.V.; VDL ETG Projects; Ruvu; Universiteit Maastricht

Financiering

EU
€ 769.370
Rijk:
€ 249.997
Noord-Brabant:
€ 322.919
Limburg:
€ 86.269
Overig:
€ 323.371
Totaal publiek:
€ 1.751.926
Totaal privaat:
€ 1.105.183
Totale subsidiabele kosten:
€ 2.857.109

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2022

Bekijk hier