Heijmans adaptief multi-bron smart grid

Als derde woningbouwbedrijf van Nederland is Heijmans reeds jaren bezig met het bedenken en ontwikkelen van nieuwe energiesystemen die zijn gebaseerd op koolstofarme technologieën. In de afgelopen jaren heeft Heijmans diverse state-of-the-art energiesystemen in praktijk getest. Echter zijn deze energiesystemen onvoldoende voor wat de energietransitie vereist. Op basis van deze praktijktesten heeft Heijmans het adaptief multi-bron smart grid ontwikkeld.
Om de energietransitie verder aan te jagen wordt een innovatiecluster ingericht en opgestart. Hierbij zijn een groot aantal kennispartners reeds betrokken en in de loop van het project wordt het aantal verder uitgebreid. De doelstelling van het project is het testen, demonstreren en realiseren van het Heijmans adaptief multi-bron smart grid. In het project worden drie demonstraties uitgevoerd binnen de gebouwde omgeving.
Heijmans wil de energietransitie aanjagen door het realiseren van decentrale duurzame opwekking en distributie daarvan in de gebouwde omgeving. De kleinschaligheid van het energiesysteem zorgt voor lagere investeringskosten en snel op gang komende revenuen wat economische risico verminderd. Als resultaat van het project wordt verwacht dat aanvullende woningprojecten worden binnengehaald met een omzetstijging en een groei in fte. Om de grootschalige uitrol verder te versnellen wordt een innovatiecluster opgericht waarin de belangrijke stakeholders zijn vertegenwoordigd.

Projectinformatie

Prioriteit
Bevordering duurzame energie (4F)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
ROSMALEN
Startdatum:
1-10-2019
Einddatum:
31-3-2023

Begunstigde:

Begunstigde:
Heijmans Woningbouw B.V.
Adres:
Graafsebaan 65
ROSMALEN
Nederland
Partner(s):
Heijmans Woningbouw B.V.; Theos Beheer B.V.

Financiering

EU
€ 576.347
Noord-Brabant:
€ 206.397
Totaal publiek:
€ 782.744
Totaal privaat:
€ 1.257.099
Totale subsidiabele kosten:
€ 2.039.843

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2022

Bekijk hier