Bedsense

BedSense

2M Engineering, Livassured, Kempenhaeghe en TU/e werken samen om het Zuid-Nederlandse open-innovatie-ecosysteem te versterken op het gebied van ontwikkeling van innovatieve producten en diensten ten behoeve van slaapstoornissen.

In het BedSense project wordt een nieuw ontwikkelde, extreem gevoelige sensor onder het matras geplaatst om zelfs de kleinste verandering in druk te meten. Deze informatie wordt gebruikt om aanwezigheid, bewegingen, ademhalingssnelheid en hartslag betrouwbaar te detecteren. Het voordeel van het plaatsen van de sensor onder het matras, is dat het huidige matras gebruikt kan blijven worden en dat de gebruikers de sensor totaal niet voelen, ook niet na maanden gebruik.
De ruwe informatie wordt in hoge resolutie opgeslagen op een SD-kaart. Op het moment wordt het functionele prototype gevalideerd bij Kempenhaeghe, het leidende slaapcentrum in Nederland voor slaapstoornissen en epilepsie. De BedSense gegevens worden vergeleken met de gouden standaard: het Kempenhaeghe polysomnografie systeem. (Polysomnografie is een slaaponderzoek waarbij verschillende parameters tijdens de slaap van de patiënt opgenomen worden.)
Deze gegevens helpen met het verfijnen van de verwerking van verschillende signaalverwerkings-algoritmes voor automatische kenmerk herkenning van specifieke ziekten en patiëntgroepen. De huidige focus ligt bij drie zaken: effectiviteit van slaap interventies in de thuisomgeving (zoals obstructief slaap apneu), slaapkwaliteit van Parkinson patiënten en epilepsie herkenning.

Projectinformatie

Programma:Subprogramma
1B1
Prioriteit
Versterking regionale innovatiekracht (1B1)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
VALKENSWAARD
Startdatum:
01-10-2015
Einddatum:
31-03-2018

Begunstigde:

Begunstigde:
2M Engineering Limited
Adres:
John F. Kennedylaan 3
VALKENSWAARD
Nederland
Partner(s):
2M Engineering Limited; Stichting Kempenhaeghe; Livassured; Technische Universiteit Eindhoven

Financiering

EU (EFRO)
€ 399.004
Noord-Brabant:
€ 171.002
Overig :
€ 228.523
Totaal publiek:
€ 798.529
Totaal privaat:
€ 425.579
Totale subsidiabele kosten:
€ 1.224.108

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek