Bedsense

BedSense

2M Engineering, Livassured, Kempenhaeghe en TU/e werken samen om het Zuid-Nederlandse open-innovatie-ecosysteem te versterken op het gebied van ontwikkeling van innovatieve producten en diensten ten behoeve van slaapstoornissen.

In het BedSense project wordt een nieuw ontwikkelde, extreem gevoelige sensor onder het matras geplaatst om zelfs de kleinste verandering in druk te meten. Deze informatie wordt gebruikt om aanwezigheid, bewegingen, ademhalingssnelheid en hartslag betrouwbaar te detecteren. Het voordeel van het plaatsen van de sensor onder het matras, is dat het huidige matras gebruikt kan blijven worden en dat de gebruikers de sensor totaal niet voelen, ook niet na maanden gebruik.
De ruwe informatie wordt in hoge resolutie opgeslagen op een SD-kaart. Op het moment wordt het functionele prototype gevalideerd bij Kempenhaeghe, het leidende slaapcentrum in Nederland voor slaapstoornissen en epilepsie. De BedSense gegevens worden vergeleken met de gouden standaard: het Kempenhaeghe polysomnografie systeem. (Polysomnografie is een slaaponderzoek waarbij verschillende parameters tijdens de slaap van de patiënt opgenomen worden.)
Deze gegevens helpen met het verfijnen van de verwerking van verschillende signaalverwerkings-algoritmes voor automatische kenmerk herkenning van specifieke ziekten en patiëntgroepen. De huidige focus ligt bij drie zaken: effectiviteit van slaap interventies in de thuisomgeving (zoals obstructief slaap apneu), slaapkwaliteit van Parkinson patiënten en epilepsie herkenning.

Projectinformatie

Programma:

Subprogramma

1B1

Prioriteit

Versterking regionale innovatiekracht (1B1),

Regio

Projectlocatie

VALKENSWAARD

Startdatum:

01-10-2015

Einddatum:

31-03-2018

Begunstigde:

Begunstigde:

2M Engineering Limited

Adres:

John F. Kennedylaan 3
VALKENSWAARD,
Nederland

Partner(s):

2M Engineering Limited; Stichting Kempenhaeghe; Livassured; Technische Universiteit Eindhoven

Financiering

EU (EFRO)

€ 349.944

Noord-Brabant:

€ 149.976

Overig:

€ 305.596

Totaal publiek:

€ 305.596

Totaal privaat:

€ 344.300

Totale subsidiabele kosten:

€ 999.839

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu
VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2018

Bekijk hier