Aanjaagprogramma Innovatie Toerisme 2021-2023

Als ondernemer werk je aan de toekomst van jouw bedrijf. Je gaat verduurzamen door circulair te bouwen, versterkt je verdienmodel of gaat van het gas af. Er is veel mogelijk en er zijn veel vragen die op je afkomen: Waar begin je? En hoe werk je een sterk plan uit? Met het Aanjaagprogramma Innovatie Toerisme helpen we u graag verder!

Samen werken aan de toekomst

De vrijetijdssector is hard geraakt door de coronacrisis. De financiële draagkracht van bedrijven staat hierdoor onder druk. Terwijl de economische en maatschappelijke betekenis van de sector in Zeeland groot is. Met het Aanjaagprogramma Innovatie Toerisme wordt gericht op het herstel en de toekomstbestendigheid van de sector.

Inspiratie uit de regio

Met het Aanjaagprogramma bieden we dé inspiratie, ondersteuning en financiering om stappen te maken. We delen inspirerende verhalen van ondernemers uit de regio, organiseren events om te netwerken en ondersteunen bij het inschakelen van experts. We spelen hierbij in op belangrijke thema’s voor de toekomst, zoals: verduurzaming, digitalisering en biodiversiteit. Bekijk hier de aftermovie van de inspiratietour.

Hulp bij toekomstplannen

Naast inspiratie bieden we toeristische ondernemers ook de ondersteuning om daadwerkelijk stappen te maken. We werken hiervoor met vouchers variërend van € 1.000 tot € 12.500. Met een voucher kan een deel van de kosten (50%) voor advies van experts betaald worden. Handig, want de hulp van een expert helpt bij het maken van sterke plannen.

Voordelen voor de sector

  • Door een financiële bijdragen verlagen we de kosten voor extern advies
  • Met een expert zorgen we voor sterke bedrijfsplannen
  • Eén plek met allerlei inspiratievolle verhalen uit de regio
  • Meer verbinding tussen de ondernemers

Samenwerkingspartners
Het project wordt uitgevoerd door Impuls Zeeland en HZ Kenniscentrum Kusttoerisme, samen met Toeristisch Ondernemend Zeeland. De financiële bijdrage vanuit REACT-EU geeft de mogelijkheid dit innovatieprogramma voor de Zeeuwse vrijetijdssector verder te ontwikkelen en uitvoeren, zodat bedrijven meerjarig ondersteund kunnen worden.

Updates

In de media

Projectinformatie

Programma:Subprogramma
REACT-EU
Prioriteit
REACT-EU (13)
Regio
Zeeland
Projectlocatie
VLISSINGEN
Startdatum:
1-5-2021
Einddatum:
31-12-2023

Begunstigde:

Adres:
Edisonweg 37 D1
VLISSINGEN
Nederland
Partner(s):
Economische Impuls Zeeland N.V.

Financiering

EU (EFRO)
€ 725.000
Overig :
€ 460.714
Totaal publiek:
€ 1.185.714
Totale subsidiabele kosten:
€ 1.185.714

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek