Vijf Zeeuwse bedrijven en een stichting ontvangen samen ruim 146.000 euro uit de MIT Zuid-openstelling voor Haalbaarheidsprojecten. Met behulp van de subsidie kunnen de vijf nagaan of hun innovatieve product ook commercieel kans maakt.

Hoewel de beoordeling van ingediende projecten nog in volle gang is, maakte gedeputeerde Jo-Annes de Bat dinsdag alvast de eerste Zeeuwse toekenningen bekend tijdens het internationale tennistoernooi Challenger Zeeland.

’t Hof Welgelegen in Middelburg krijgt 25.000 euro om te onderzoeken of stadslandbouw – vaak verticaal in bakken – haalbaar is. Het bedrijf denkt aan de teelt van mini-groenten. Advanced Waste Water Solutions in Kapellebrug ontvangt 21.108 euro. Dat geld moet helpen om een waterzuivering voor de agrosector te lanceren. Hemcell in Heinkenszand krijgt 25.000 euro. Het bedrijf richt zich vooral op de productie van bioplastics. Epesi in Middelburg ontvangt ook 25.000 voor het ontwikkelen van intelligente tool voor klantcommunicatie. Het zelfde geldt voor Hoogers Product Development in Oostburg, dat bezig is met de ontwikkeling van een innovatief drijfmiddel. Naar stichting Proefboerderij Rusthoeve in Colijnsplaat gaat 24.960 euro voor het vermeerderen van zoete aardappel.

Andere projecten die subsidie ontvangen, zullen later bekend worden gemaakt.

R&D samenwerking

Sinds 3 juli jl. kunnen binnen MIT Zuid ook aanvragen ingediend worden voor R&D samenwerkingsprojecten. Het loket is geopend tot 7 September 2017 17.00 uur. Meer informatie daarover vindt u hier.