Volautomatische LOCA-bonding

In dit project zullen twee MKB-bedrijven, Applied Micro Electronics “AME” B.V.(AME) uit Eindhoven en Admesy B.V. uit Ittervoort, een geautomatiseerde Liquid Optical Clear Adhesive(LOCA)-bonding productiestraat in combinatie met automatische inline kwaliteit checks gaan ontwikkelen. Dit bespaart enorm in engineering en kwalificatie effort, afvalproductie en productiekosten, waarvoor de huidig verkrijgbare technologie geen oplossing biedt. Bovendien wordt de time-to-market van de door AME ontwikkelde producten aanzienlijk verkort. Admesy is marktleider in het ontwikkelen, produceren en leveren van test en meetapparatuur voor beeldschermen met de focus op kleur en licht; AME is specialist op het gebied van het ontwikkelen van producten met elektronica. Voor deze producten ontwikkeld AME ook gerobotiseerde en volautomatische productiestappen en -straten. Beide specialismen vormen de basis voor dit project.

Het project sluit aan bij de Topsector HTSM & ICT met een crossover naar de Topsector Chemie en Energie (incl thema Biobased). Het project start in september 2017 en heeft naar verwachting een looptijd van twee jaar. Het zal worden afgesloten door prototype LCD-, LED en/of OLED-schermen volgens de LOCA-bonding techniek volautomatisch te produceren, waarnaar ze getest zullen worden op o.a. het Mura-effect en newton ringen. Het op deze schaal volautomatisch produceren én controleren van LCD- en andere schermen is iets wat tot nu toe nog volkomen ondenkbaar is.

Gezien er geen enkele partij in Europa is die dit kan, zal AME display bonding als EMS dienst kunnen gaan aanbieden. Hierdoor verwacht AME het begin van een Europese displayfabriek neer te kunnen gaan zetten, waarmee AME tegen de €5-10M omzet per jaar kan genereren in de eerste 5 jaren, ook zullen er 3-7 FTE arbeidsplaatsen gecreëerd worden (zowel in productie als engineering en ontwikkeling) door dit project in Eindhoven. Voor Admesy zal dit project een omzetgroei van €135.000 zorgen bij succes. Daarnaast levert dit project de ontwikkeling van een nieuwe type camerasysteem op, waardoor Admesy een nieuwe markt kan gaan aanspreken. De verwachting is dat dit een spin-off oplevert voor engineering omzet. Daarnaast zal de spin-off in engineering naar verwachting 1-2 FTE aan nieuwe arbeidsplaatsen opleveren in Ittervoort.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
Eindhoven
Startdatum:
11-09-2017
Einddatum:
31-08-2019

Begunstigde:

Begunstigde:
Applied Micro Electronics "AME" B.V.
Adres:
Esp 100
Eindhoven
Nederland
Partner(s):
Applied Micro Electronics "AME" B.V.; Admesy B.V.

Financiering

Rijk:
€ 45.329
Noord-Brabant:
€ 45.329
:
€ 45.329
Totaal publiek:
€ 135.987
Totaal privaat:
€ 168.364
Totale subsidiabele kosten:
€ 304.351

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag