Verzwakte Patiënt Spier Activiteit Monitor (VP-SPAM)

Verzwakte Patiënt Spier Activiteit Monitor (VP-SPAM)

Verzwakte patiënten worden tegenwoordig zo veel mogelijk zelf actief gehouden om de spierkracht niet verder te laten afnemen. Maar hierin schuilt het gevaar dat de patiënt verder uitgeput raakt, doordat hij teveel van zijn spieren vraagt voor de conditie waarin hij verkeert. Er is geen generiek systeem op de markt dat het volledige spectrum van spieractiviteit van verschillende spieren met één meetsysteem kan monitoren.

Macawi Medical Systems B.V. en Technomed Engineering B.V. zijn een ontwikkelingssamenwerking aangegaan om de kennis van beide R&D teams te bundelen in het zeer uitdagende VP-SPAM project om te komen tot een monitoringsysteem dat de kwaliteit van behandeling van een verzwakte patiënt moet verbeteren. Het VP-SPAM project heeft tot doel het verder ontwikkelen van een innovatief monitoring systeem voor de bepaling van de mate van spierinspanning bij verzwakte patiënten op basis van niet-invasieve meting met oppervlakte electromyography met een nieuw type sensoren.

Dit systeem onderscheid zich van bestaande systemen, omdat het voor een breed spectrum van toepassingen geschikt is en voor een fractie van de gebruikelijke prijs aangeboden kan worden. Het beoogde doel van het project is om een prototype op te leveren wat klinisch gevalideerd is. Zodra de validiteit van het prototype is aangetoond, kan het gebruik van dit innovatieve monitoringsysteem het patiëntencomfort aanzienlijk verbeteren tijdens de behandeling, de duur van een ziekenhuisopname te verkorten, het revalidatieproces te versnellen en zo de kosten van opname te reduceren.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
Son
Startdatum:
01-10-2016
Einddatum:
30-09-2018

Begunstigde:

Begunstigde:
Macawi Medical Systems B.V.
Adres:
Institutenweg 25
Son
Nederland
Partner(s):
Macawi Medical Systems B.V.; Technomed Engineering B.V.

Financiering

Rijk:
€ 71.536
Noord-Brabant:
€ 50.015
Limburg:
€ 21.521
Overig:
€ 372.557
Totaal publiek:
€ 515.629
Totale subsidiabele kosten:
€ 515.629

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag