TUN food

TUN Food Innovation

TUN Food Innovation BV en Blue Engineering BV willen een nieuwe, industriële droogmethodiek voor Agrofood producten ontwikkelen op basis van Vacuüm MicroWave-droogtechnieken (VMW). Dit project is een cross-over tussen de topclusters AgroFood en High Tech Systems & Materialen.

De projectpartners starten met de bouw van een functioneel prototype van een VMW-droogmachine. De industriële VMW-drooginnovatie wordt samen met launching customers opgepakt. Dit zijn bedrijven met een sterke marktpositie op de volgende vier AgroFood producten: varkensoren, champignons, tomaten en aardappelen. Binnen dit R&D-samenwerkingsproject ontwikkelen de projectpartners van proof of concept naar een functioneel prototype en vervolgens naar een industrieel model. Na afloop van de R&D-fase kan gelijk gestart worden met de industriële opschaling in samenwerking met de launching customers.

De voorgenomen innovatie betreft een vernieuwing van een product, proces en dienst. De innovatie van het product bestaat uit nieuwe industriële VMW-droogmachines voor AgroFood producten. De nieuwe, met VMW-technologie gedroogde producten, behouden optimaal hun vorm, kleur, structuur en inhoudsstoffen. Gedroogde producten met deze eigenschappen bestaan op dit moment nog niet op de markt. De te realiseren innovatie van het proces bestaat uit een blauwdruk van een industrieel VMW-droogproces, welke ontwikkeld wordt op basis van een testcase van vier geselecteerde producten. Door te variëren in parameters als tijd, druk en microgolf-intensiteit, wordt een blauwdruk voor het industriële VMW-droogproces ontwikkeld. De innovatie van de dienst bestaat uit de ontwikkeling van een licentiemodel in samenwerking met launching customers.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Limburg
Projectlocatie
Venlo
Startdatum:
01-03-2016
Einddatum:
28-02-2018

Begunstigde:

Begunstigde:
TUN Food Innovation B.V.
Adres:
Moutzhofweg 84
Venlo
Nederland
Partner(s):
TUN Food Innovation B.V.; Energa Elektra BV

Financiering

Rijk:
€ 94.394
Limburg:
€ 94.394
Overig:
€ 518.212
Totaal publiek:
€ 706.999
Totale subsidiabele kosten:
€ 706.999

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag