Sustainable Multi Layered Heating Pipes

U-Tube Systems BV (hierna U-Tube) is gevestigd te Tholen, Zeeland, ontwikkeld en produceert op basis van een extrusieproces meerlaags vloerverwarmingsbuizen in verschillende diameters. Vanaf de oprichting is U-Tube in 3,5 jaar tijd snel gegroeid naar een omzet van 6.3 miljoen euro. U-Tube heeft de ambitieuze doelstelling om in de komende vijf jaar haar omzet te verdrievoudigen. In de markt van verwarmingsbuizen worden producten slechts met incrementele stappen verbeterd. U-Tube ziet hier een kans om met de introductie van een radicale innovatie de markt open te breken en de ambitieuze groeidoelstellingen verder te realiseren. Echter ontbreekt bij U-Tube de benodigde kennis over chemische materialen en samenstellingen om deze innovatie te realiseren.

Yparex BV (hierna Yparex) is gevestigd te Geleen, Limburg, ontwikkeld en levert hechtmiddelen voor meerlaagstoepassingen. Yparex heeft de afgelopen jaren een stabiele groei ervaren. In de markt voor hechtmiddelen worden de klanteisen steeds gevarieerder, de grenzen van wat er überhaupt materiaaltechnisch mogelijk is wordt steeds vaker opgezocht, terwijl de kosten door toenemende concurrentie onder druk komen te staan. Yparex heeft daarom de ambitie om significant sneller – van 3-5 jaar naar 12-18 maanden – veel betere, nieuwe hechtmiddelen te ontwikkelen (opzoeken van de grenzen van wat materiaaltechnisch mogelijk is), rekening houdend met de (toekomstige) eisen van de markt. Dit stelt Yparex in staat om haar marktpositie verder te versterken en een snellere jaarlijkse groei van circa 5-10% te realiseren.

De doelstelling van U-Tube en Yparex in dit project is om een radicale innovatie in de traditionele buizen markt voor vloerverwarming te realiseren, daar waar de meeste innovaties in deze markt incrementeel zijn. U-Tube en Yparex bundelen hun kennis en kunde over respectievelijk duurzame producten voor de vloerverwarmingsmarkt en samenstellingen van duurzame chemische materialen. De samenwerking tussen deze partijen resulteert in de ontwikkeling van een duurzamere meerlaags verwarmingsbuis, inclusief een optimale proces configuratie op basis van de nieuw te ontwikkelen buis. Daarnaast wordt er een model ontwikkeld waarmee de samenstelling van het te gebruiken hechtmiddel voorspeld kan worden. Met de resultaten uit dit project gaat U-Tube een nieuwe, duurzamere en kwalitatief betere meerlaags verwarmingsbuis in de markt introduceren. Voor Yparex resulteert het voorspellende model in een sneller ontwikkelproces van hechtmiddelen, een snellere time-to-market en een lagere kostprijs van chemische materialen.

Dit project sluit aan bij de topsector ‘Chemie’ en binnen deze topsector sluit het project aan op de roadmap ‘Chemistry of Advanced Materials’, doordat er een model ontwikkeld wordt waarmee de chemische eigenschappen en samenstelling beter afgestemd kunnen worden op de gewenste productkarakteristieken. Daarnaast wordt er een bijdrage geleverd aan de topsector ‘Hightech Systemen & Materialen’ en binnen deze topsector op de roadmap ‘High Tech Materials’, doordat de ontwikkeling van het voorspellende model de productontwikkeling voor hechtmiddelen significant versneld en time-to-market verkort.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Limburg
Projectlocatie
GELEEN
Startdatum:
07-09-2018
Einddatum:
31-08-2020

Begunstigde:

Begunstigde:
Yparex BV
Adres:
Urmonderbaan 20a
GELEEN
Nederland
Partner(s):
Yparex BV; U Tube Systems BV

Financiering

Rijk:
€ 64.834
Zeeland:
€ 26.078
Limburg:
€ 38.755
:
€ 64.834
Totaal publiek:
€ 194.501
Totaal privaat:
€ 240.811
Totale subsidiabele kosten:
€ 435.312

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag