Smart Directional Sound Sensing

Smart Directional Sound Sensing

Een opstootje in het uitgaansleven in de kiem smoren door een agressor in het publiek te kunnen aanwijzen. Luidruchtige wagons onderscheiden van stille wagons in een goederentrein. Een epileptische aanval detecteren, terwijl de TV aanstaat. Allen voorbeelden waar een enkele microfoon geen of te weinig oplossend vermogen heeft en andere vormen van observatie, zoals camera’s, technisch te beperkt zijn of te privacygevoelig zijn. Voor deze situaties zijn microfoonarrays met geavanceerde lokalisatie- en classificatie-algoritmen een must.

Het gebruik van geluid in de zorg, kunst, (maatschappelijke) veiligheid en welzijn staat in vergelijking met cameratechnologie in de kinderschoenen, met name wanneer het gaat over lokatie-afhankelijke audiostream analyse. De projectpartners zien grote kansen om hun unieke geluidslokalisatie hard- en software te combineren met intelligente audiostream analyse. Het Smart Directional Sound Sensing (SDSS) project dient als R&D samenwerking tussen beide MKB hightech academia spin-offs.

Het Smart Directional Sound Sensing project heeft als doelstelling een hard- en software platform te realiseren dat op een zeer breed terrein een generieke oplossing biedt om verschillende locaties gestuurd en nauwkeurig gericht op geluid te monitoren om vervolgens de verkregen audio streams op een slimme manier te verwerken. Hierbij worden de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van geavanceerde akoestische monitoring, visualisatie en signaalanalyse gecombineerd in een modulair schaalbaar design.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
Eindhoven
Startdatum:
01-09-2016
Einddatum:
31-08-2018

Begunstigde:

Begunstigde:
Sorama
Adres:
Torenallee 20
Eindhoven
Nederland
Partner(s):
Sorama; Sound Intelligence

Financiering

Rijk:
€ 99.102
Noord-Brabant:
€ 99.102
Overig:
€ 479.419
Totaal publiek:
€ 677.623
Totale subsidiabele kosten:
€ 677.623

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag