Smart-Cooler 2.0 incl. Smart-Restocking System (3S)

Innovatie

HealthyFeeling heeft in een eerder stadium in samenwerking met Bromedo de technische haalbaarheid onderzocht voor de ontwikkeling van een prototype van een Smart-Cooler. Dit onderzoek is destijds ondersteund middels een MIT-haalbaarheidssubsidie. De uitkomsten van deze studie zijn aanleiding geweest om deze Smart-Cooler daadwerkelijk te ontwikkelen. De Smart-Cooler kan gezien worden als een flexibele open koelkast – om de traditionele minibar en vendingmachine te vervangen in niet-openbare ruimtes – die door een zelf ontwikkeld weegschaalsysteem ieder product wat uit de koelkast wordt gepakt kan identificeren. Zónder dit te labelen, taggen of (laten) scannen. Daarbij is het contactloos en persoonlijk te bedienen via een mobiele applicatie.

Probleem en oplossing

HealthyFeeling heeft in de afgelopen jaren haar ICT eco-systeem ontworpen en een beta-versie van de Smart-Cooler 1.0 ontwikkeld, inclusief een iOS en Android app voor de consument. Tijdens een pilotfase afgelopen jaar bij drie locaties hebben meer dan 500 gebruikers de HealthyFeeling app gedownload. Meer dan 250 vaste (terugkerende) klanten hebben ca. 1.500 bestellingen geplaatst. De pilot heeft plaatsgevonden bij locaties met diverse profielen, variërend van de Van Nelle Fabriek (kantooromgeving) en Wageningen Universiteit (school). Zowel de uitkomst van het MIT-haalbaarheidsonderzoek als de resultaten van de pilotfase bevestigen dat de door HealthyFeeling ontwikkelde innovatieve hardware en software een probleem met eten en drinken in de Leisure kan oplossen. Hotels hebben namelijk wereldwijd een probleem met het verouderde systeem en het huidige servicemodel van de minibar op hotelkamers. Daarnaast hebben ze een tekort aan gekwalificeerd personeel (o.a. koks en bediening) voor het aanbieden van (gezond) eten en drinken in een restaurant, of door de  roomservice.

Hierbij biedt de flexibele en relatief kleine Smart-Cooler, met haar ICT-ecosysteem, een waardevolle oplossing. HealthyFeeling kan haar hardware en software gelicenseerd aan hotel(ketens) aanbieden, waarna het hotel – eventueel op verzoek van de gast – de Smart-Cooler kan (laten) aanvullen met eigen (lokale) producten. Zoals een vers en gezond ontbijt, lunch, diner, snacks en drinks.

Doelstelling

De doelstelling van dit project en deze samenwerking is de ontwikkeling van de Smart-Cooler 2.0. en Smart-Stocking systeem. Teneinde hotels, haar gasten en werknemers wereldwijd 24/7 toegang te geven tot gezond, vers en geliefd  eten en drinken via lokale  producenten en leveranciers.

De 3 doelen van de  innovaties met de Smart-Cooler 2.0 en de Smart Stocking Software

1. Bevorderen van een gezond, duurzaam en gevarieerd voedselaanbod voor de (inter)nationale gasten.

2.  Stimuleren van een duurzamere, lokalere en veiligere voedselketen en het tegengaan van voedselverspilling.

3.  Verhogen van de gastbeleving en het realiseren van een rendabele businesscase.

Samenwerking

Bromedo ontwerpt, sourced, ontwikkelt, produceert, test en assembleert de materialen en onderdelen (hardware) tot een eindproduct in de Smart-Cooler 2.0. HealthyFeeling ontwikkelt de bijbehorende technologie (software) en vercommercialiseert de Smart-Cooler 2.0 in de markt. Door deze unieke en innovatieve samenwerking komt software en hardware op een nieuwe wijze en bovenal met een nieuw perspectief en doel samen. Door iedere expertise (vakmanschap in metaalbewerking versus softwareontwikkeling)  zijn partijen afhankelijk van elkaar, complementair en uiterst gemotiveerd om dit project samen tot een succes te maken en internationaal op te schalen naar in potentie 187.000  hotels wereldwijd.

Gesteund door zowel topmerken als lokale spelers in de foodsector, wil HealthyFeeling met de App-only Grab & Go technologie de winkelervaring revolutioneren. Door klantdata om te zetten in een ongeëvenaarde personal-replenishment en forecasting, biedt HealthyFeeling via de Smart-Cooler 2.0 en het Smart Stocking Systeem op elke locatie een gepersonaliseerde shop- & gastervaring.

Aansluiting MIT-programma

De ontwikkeling van de innovatieve Smart-Cooler 2.0 en het Smart Stocking Systeem ‘verbindt’ met deze ‘open koelkast en platform’ lokale producten en professionele keukens van gezond en hoogwaardig vers eten en drinken, met een hotelgast en werknemers die graag ook in een hotel gemakkelijker gezond willen eten. Projectpartners Bromedo en HealthyFeeling maken door deze unieke samenwerking met het hotel, lokale producenten en leveranciers op een duurzame manier gezond eten en drinken bereikbaarder. Ze zorgen er namelijk voor dat op een duurzame 24/7 vers en gezond eten en drinken toegankelijk wordt op locaties waar dit normaal gesproken niet of beperkt beschikbaar is.

Daarnaast bieden ze een oplossing voor het feit dat de hotelgast (consument) vaak (on)bewust kiest voor ongezond eten omdat er geen gezond alternatief voorhanden is. Hierdoor draagt dit project bij aan de doelstellingen binnen de KIA “Landbouw, Water en Voedsel” en specifiek op het thema “gewaardeerd, gezond en veilig voedsel”. En sluit hiermee dus naadloos aan op de ambities uit het MIT-programma.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D Samenwerking 2021-2024 (R&D 2021-2024)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
Vught

Begunstigde:

Adres:
St.-Sebastiaanhof 25
Vught
Nederland
Partner(s):
Bromedo Metaal B.V.

Financiering

Rijk:
€ 102.874
Noord-Brabant:
€ 84.170
Overig :
€ 25.000
Totaal publiek:
€ 212.044
Totaal privaat:
€ 322.366
Totale subsidiabele kosten:
€ 534.410

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek