Smart Balance Beam

Een van de aanleidingen van het project ‘Smart Balance Beam’ is dat de bewegingsarmoede groeit, en ernstige gevolgen heeft. Uit onderzoek blijkt dat kinderen 25 uur per week stil zitten. Dit draagt o.a. bij aan een achteruitgaan van de basismotoriek. De basismotoriek (rennen, springen, gooien) van kinderen is veel slechter nu dan het was in de jaren ‘70, ‘80 en ‘90. Een goede manier om meer te bewegen is (het ontwikkelen van) een moderne evenwichtsbalk, een smart balance beam. De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie merkt op dat er bij verenigingen behoefte is aan een moderne evenwichtsbalk (smart balance beam) om effectievere en veiligere manier te trainen, die de turnsport tevens laagdrempeliger maakt om in te stappen. Er is behoefte aan een apparaat waar meer data uit gehaald kan worden en dat betere feedback oplevert voor sporter en coach.
Embedded Games is heel actief voor het bewegingsonderwijs en merkt dat ook op scholen behoefte is aan nieuwe apparatuur om gymlessen aantrekkelijker te maken. De overheid hecht aan sport en bewegen op school. Meer gymuren in het primair onderwijs.
Embedded Games en Yksi Ontwerp willen een moderne evenwichtsbalk ontwikkelen (smart balance beam) die heel eenvoudig, effectief en op een meer veilige manier in staat stelt te sporten en te trainen, en dat tegelijkertijd data genereert voor sporter en coach.
Het doel van dit project is om in 18 maanden tijd een oprolbare evenwichtsbalk te maken, voorzien van een ‘sensitive skin’ waardoor zeer nauwkeurig geoefend kan worden met een eventswichtsbalk. De balk moet de gebruiker het idee geven van balans en positionering tijden en training/oefening. Naast dat het aangebracht kan worden op een balk, wordt het als standalone strip verkocht. Het moet een evenwichtsbalk worden die eenvoudig draagbaar en op te bergen is.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
VLIERDEN
Startdatum:
01-10-2017
Einddatum:
30-09-2019

Begunstigde:

Begunstigde:
Embedded Games
Adres:
Kapelweg 11
VLIERDEN
Nederland
Partner(s):
Embedded Games; Yksi Ontwerp

Financiering

Rijk:
€ 36.854
Noord-Brabant:
€ 36.854
:
€ 36.854
Totaal publiek:
€ 110.561
Totaal privaat:
€ 144.711
Totale subsidiabele kosten:
€ 255.272

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag