Projectfoto van het MIT Zuid R&D project Robotdecorator.

Robotdecorator

KV-Techniek B.V. is opgericht in 2010 en heeft zich gespecialiseerd in automatiseringsprojecten. Bakon Food Equipment B.V. is in 1986 opgericht en heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van doseer- snij- en spuitmachines voor brood en banket bakkerijen. Het samenwerkingsverband kenmerkt zich door een enorme ervaring op het gebied van industrial automation in combinatie met het bewerkingsproces op het gebied van voedselverwerking.

Een aanleiding tot het innovatieproject is een herhaaldelijk verzoek uit de markt om een passende oplossing te vinden voor stijgende loonkosten waarvan de toekomst verwachting is dat het vinden van gekwalificeerd personeel steeds schaarser zal zijn. Daarnaast neemt de concurrentie in de machinebranche vanuit Azië toe en de marges staan hierdoor onder druk. Dit vraagt de Westerse markt om efficiëntere en geautomatiseerde processen te ontwikkelen. De handmatige handelingen zijn voor de markt niet meer rendabel en wenselijk. Duitsland heeft een nieuwe revolutie in gang gezet. Deze industriële revolutie kenmerkt zich door een verregaande robotisering en digitalisering van de industrie. Deze digitalisering kan bijdragen aan efficiëntere, effectievere en flexibelere productieprocessen. Bakon Food Equipment ziet deze automatiseringsmogelijkheden als een kans om wereldwijd de beste en meest innovatieve aanbieder te worden van hoog flexibele, volledig geautomatiseerde en geïntegreerde geautomatiseerde robot gestuurde spuit doseer machineoplossingen.

Hoofddoel R&D samenwerking: Het ontwikkelingsproject richt zich op het innovatieprogramma Agri Food. Met het project willen beiden bedrijven aansluiten binnen de kernthema`s: Smart Industry, Consument en maatschappij en Circulaire systemen.
Er zal een nieuwe spuit doseer machine met een geïntegreerde robot arm ontwikkeld worden welke volledig automatisch decoraties kan spuiten op verschillende patisserie producten. Belangrijke pijlers binnen het project zijn: productverlies/defecten reduceren, energieverbruik reduceren, volledig geautomatiseerd proces met robottechnologie om een effectiever en efficiënter productieproces genereren. Een nieuw en volledig geautomatiseerde doseermachine met daarin de robot-en visiontechnologie geïntegreerd. Het opzetten van een nieuwe revolutie binnen de brood en banket bakkerijen.

In het jaarverslag van 2020 komt Bastiaan Krijger, directeur van KV Techniek, aan het woord. Lees hier het gehele interview.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Zeeland
Projectlocatie
GOES
Startdatum:
01-01-2019
Einddatum:
31-07-2020

Begunstigde:

Begunstigde:
KV-Techniek B.V.
Adres:
Columbusweg 66
GOES
Nederland
Partner(s):
KV-Techniek B.V.; Bakon Food Equipment B.V.

Financiering

Rijk:
€ 72.800
Zeeland:
€ 72.800
Overig:
€ 72.800
Totaal publiek:
€ 218.400
Totaal privaat:
€ 286.106
Totale subsidiabele kosten:
€ 504.506

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag