Project Great Scott

Steeds meer voertuigen beschikken over autonome functies. We kennen deze systemen onder de verzamelnaam ADAS (Advanced Driver Assistance Systems).

Naast het steeds meer integreren van deze systemen in voertuigen groeit ook de markt van volledig elektrisch aangedreven voertuigen. De belangrijkste eisen die worden gesteld aan elektrische voertuigen zijn, hoge energie-efficiëntie en optimale aerodynamica. Deze staan in contrast met de kenmerken van de ADAS-technologieën die momenteel beschikbaar zijn. Dit komt omdat deze systemen door de snelle rekenbehoefte veel energie nodig hebben en verbruiken, en de aerodynamica negatief wordt beïnvloed door de vorm en positionering van de sensoren.

Atlas Technologies B.V. ervaart in de ontwikkeling van haar zonneauto dat op de zonnepanelen van het voertuig niet altijd de zon schijnt. Daarnaast is het van levensbelang om autonomous driving op een veilige manier in de maatschappij toe te kunnen passen.

Om deze reden gaan de projectpartners Atlas Technologies B.V. en BAESIS Automotive B.V. zich richten op de ontwikkeling van een nieuwe, nog niet beschikbare functie binnen de ADAS. Atlas is gespecialiseerd in de ontwikkeling van elektrische auto’s op zonnepanelen en BAESIS in de ontwikkeling van elektronische systemen en actieve veiligheidssystemen in de automotive sector. Samen gaan zij een volledig autonoom rijdende parkeerfunctie ontwikkelen die specifiek is ontworpen voor voertuigen op zonne-energie.

Deze functie zorgt ervoor dat de zonnepanelen van het voertuig altijd worden bedekt met zoveel mogelijk zonlicht. Als de zonnepanelen van het voertuig in de schaduw komen te staan, scant en doorzoekt het voertuig automatisch de parkeerplaats naar een nieuwe geldige parkeerplaats met meer beschikbaar zonlicht en parkeert het zichzelf daar autonoom, waardoor de geparkeerde tijd beter wordt benut om op te laden.

Het doel van dit project is om een volledig autonoom rijdende parkeerfunctie te ontwikkelen die specifiek is ontworpen voor voertuigen op zonne-energie en voldoet aan de ISO 26262 en Sotif.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
HELMOND
Startdatum:
1-1-2021
Einddatum:
30-6-2022

Begunstigde:

Adres:
Automotive Campus 30
HELMOND
Nederland
Partner(s):
Atlas Technologies B.V.; BAESIS Automotive B.V.

Financiering

Rijk:
€ 175.000
Noord-Brabant:
€ 175.000
Overig:
€ 175.000
Totaal publiek:
€ 525.000
Totaal privaat:
€ 765.827
Totale subsidiabele kosten:
€ 1.290.827

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag