PBox; online platform voor MKB-bedrijven dat een integratie met online marktplaatsen faciliteert

Internationale ontwikkeling
De retail wereld is de afgelopen jaren sterk veranderd door de verschuiving klassieke retail naar online retail waarin online marktplaatsen als Amazon en Ebay een zeer belangrijke rol hebben opgeëist.

Probleem
Om hun concurrentiepositie te behouden moeten MKB-bedrijven kunnen aansluiten bij de voor hun relevante online marktplaatsen. Echter, om integratie te realiseren tussen hun ERP-systeem en de online marktplaatsen moet het MKB-bedrijf in de huidige situatie (zonder platform) aanzienlijk investeren in maatwerk software. Deze investering, alsmede het feit dat het terugverdieneffect onzeker is, vormt een hoge drempel voor het MKB-bedrijf met als gevolg dat het bedrijf mogelijk zijn concurrentiepositie verliest ten opzichte van de multinationals die wel de financiële slagkracht hebben om (technologisch) de aansluiting te zoeken bij de online marktplaatsen.

Oplossing
Transsmart en Copernicus willen MKB-bedrijven ondersteunen door het aanbieden van een online platform waarmee het ERP-systeem van het MKB-bedrijf ‘out-of-the-box’ aangesloten kan worden op de voor hun relevante online marktplaatsen. Dit platform (PBox) wordt aangeboden in abonnementsvorm zodat het MKB-bedrijf niet hoeft te investeren in dure maatwerkoplossingen en snel op nieuwe online marktplaatsen kan aansluiten.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
TILBURG
Startdatum:
01-03-2018
Einddatum:
29-02-2020

Begunstigde:

Begunstigde:
Transsmart Holding BV
Adres:
Ellen Pankhurststraat 1c
TILBURG
Nederland
Partner(s):
Copernicus Interchange Technology BV; Transsmart Holding BV; Tibia Holding B.V.

Financiering

Rijk:
€ 50.004
Noord-Brabant:
€ 50.004
:
€ 50.004
Totaal publiek:
€ 150.011
Totaal privaat:
€ 185.727
Totale subsidiabele kosten:
€ 335.737

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag