Ontwikkeling Urban Farming principe

Ontwikkeling Urban Farming principe

Nederland staat bekend om haar tuinbouw prestaties en innovaties. Ondanks onze kleine oppervlakte speelt ons land niet alleen in relatieve zin, maar ook in absolute zin een grote rol op de internationale tuinbouwmarkt. Urban farming, waarbij de teelt niet ver van de stad op uitgestrekte landbouwgrond wordt gedaan, maar geïntegreerd in de stad, dichtbij de gebruiker heeft het potentieel om deze rol fors uit te breiden.

De projectpartners hebben in een bijzonder laboratorium indrukwekkende resultaten bereikt met een bijzonder urban farming principe: Verticaal teeltsysteem voor groenten, fruit en kruiden met toepassing van meststoffen die vervaardigd worden uit zeewater en humusextracten, waarbij de planten geen ander medium nodig hebben om in te groeien dan de lucht.

De gewassen hangen daarbij boven elkaar in een speciale verticale voedingsbuis met hun wortels vrij in de lucht waarin aan de binnenzijde voedingsstoffen in (zee)waterdampvorm worden toegediend. De eerste resultaten uit laboratoriumproeven zijn veelbelovend: een volledig energieneutraal 12 maal productiever kweekproces op onder besparing van 98% drinkwater. Als dit concept kan worden doorontwikkeld tot een schaalbaar product dan heeft Urban Ponics het potentieel om een internationale doorbraak te bereiken op urban- en biofarming gebied met een impact potentieel dat vele tientallen miljoenen Euro’s omvat.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Limburg
Projectlocatie
VENLO
Startdatum:
15-09-2016
Einddatum:
14-09-2018

Begunstigde:

Begunstigde:
Urban Ponics BV
Adres:
Sint Jansweg 15
VENLO
Nederland
Partner(s):
Urban Ponics BV; Facility Support Gro-We BV; Mark Poels Techniek

Financiering

Rijk:
€ 58.949
Limburg:
€ 58.949
Overig:
€ 322.280
Totaal publiek:
€ 440.178
Totale subsidiabele kosten:
€ 440.178

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag