Ontwikkeling Tumor Lokalisatie Systeem voor Borstkanker (MaMaLoc)

In dit project zullen twee MKB-bedrijven, Sirius Medical Systems B.V. uit Eindhoven en 3T B.V. uit Eindhoven, een tumor lokalisatie techniek gebaseerd op magnetisme ontwikkelen waarmee een tumor op afstand en richting nauwkeurig gelokaliseerd kan worden. Het resultaat voor de gebruikers en de belanghebbenden (chirurgen en patie¨nten) is dat deze nieuwe lokalisatie techniek [a] het werk van de chirurg verbetert; [b] kleinere tumoren in een vroeg stadium kan verwijderen; [c] een beter cosmetisch resultaat biedt; [d] patie¨nten sneller kan helpen, doordat het niet langer nodig is om zowel een tijdslot bij radiologie en bij de chirurgische afdeling op hetzelfde moment te plannen. Sirius Medical Systems is gespecialiseerd in het verbeteren van de zorg voor kankerpatie¨nten door verbeterde en toch betaalbare oplossingen te ontwikkelen; 3T is specialist op het gebied van het ontwikkelen van elektronica en embedded software. Beide specialismen vormen de basis voor dit project.

Het project sluit aan bij de Topsectoren [a] Life Sciences & Health en [b] HTSM & ICT, wat tevens de cross-over tussen twee sectoren vormt. Het project start in juli 2018 en heeft naar verwachting een looptijd van acht maanden. Het zal worden afgesloten door het klinisch laten testen van het MaMaLoc systeem voor de CE markering.

De huidige detector systemen zijn gebaseerd op markers die gevoelig zijn voor het magnetisch veld van de detectoren (deze markers zijn dus niet van zichzelf magnetisch) en daardoor enkel in staat om een statische meting uit te voeren (harder/zachter piepen, vergelijkbaar met de parkeersensor van een auto). Bovendien zijn de huidige systemen niet handzaam genoeg en kunnen deze niet overweg met magneten aangezien een magneet een noord en zuidpool heeft, waardoor het bepalen van de locatie bemoeilijkt wordt. Sirius Medical Systems en 3T hebben zichzelf als doel gesteld om een 3D visuele terugkoppeling met een richting en een afstand tot de locatie van de marker te kunnen detecteren. Gezien er geen enkele partij in Europa is die een soortgelijke lokalisatie techniek ontwikkelt, zal Sirius Medical Systems de enige aanbieder worden.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
EINDHOVEN
Startdatum:
23-07-2018
Einddatum:
23-05-2019

Begunstigde:

Begunstigde:
Sirius Medical Systems B.V.
Adres:
High Tech Campus 41
EINDHOVEN
Nederland
Partner(s):
Sirius Medical Systems B.V.; 3 T B.V.

Financiering

Rijk:
€ 38.390
Noord-Brabant:
€ 38.390
:
€ 38.390
Totaal publiek:
€ 115.170
Totaal privaat:
€ 142.592
Totale subsidiabele kosten:
€ 257.762

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag