Ontwikkeling regionaal geproduceerde modulaire ‘low cost’ ontbraammachine

Ontwikkeling regionaal geproduceerde modulaire ‘low cost’ ontbraammachine

De wereldwijde markt voor het ontbramen van metalen is op te delen in drie segmenten. Het zogeheten hoog- en middensegment betreffen vaak zeer innovatieve en/of op maat gemaakte ontbraammachines. De meeste Westerse machinebouwers focussen op het hoge segment en het middensegment, omdat de marges die hierin kunnen worden behaald een stuk groter zijn dan op de machines in het lage segment. Ook Timesavers heeft enkele jaren geleden gekozen om volop te gaan innoveren in, zowel het hoge segment, als in de bovenkant van het middensegment.

Vanwege een tweetal oorzaken ligt er in de nabije toekomst echter een unieke kans in het lage segment. Allereerst wordt een hoge(re) slijpkwaliteit in alle segmenten steeds vaker een belangrijke eis vanuit de markt. Dit betekent dat de huidige machinerie in het lage segment straks niet meer kan voldoen aan deze stijgende kwaliteitseisen. Ten tweede zien we een trend dat de marges van de lage segment machines elk jaar afnemen als gevolg van de toenemende (loon)kosten in Azië en/of Oost-Europa.

Doordat het Smart Industry principe een grote vlucht neemt in West-Europa, kan er in vergelijking met enkele jaren geleden vele malen efficiënter kan worden geproduceerd. In dit project willen Timesavers en ITM inspringen op deze kans, door een volledig nieuw modulair machineontwerp én bijbehorend Smart Industry productieproces te ontwikkelen. Het hoofddoel van dit project is dan ook: Het ontwikkelen van een ontbraammachine met een maximale kostprijs van € 35.000, die modulair kan worden opgebouwd en die kwalitatief gezien voldoet aan de huidige eisen in de markt en die zodanig is ontworpen dat het productieproces zover mogelijk kan worden geautomatiseerd en daardoor regionaal kan worden uitgevoerd.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Zeeland
Projectlocatie
GOES
Startdatum:
01-10-2016
Einddatum:
31-10-2017

Begunstigde:

Begunstigde:
Timesavers International B.V.
Adres:
Fruitlaan 20-30
GOES
Nederland
Partner(s):
Timesavers International B.V.; ITM

Financiering

Rijk:
€ 39.542
Zeeland:
€ 39.542
Overig:
€ 201.720
Totaal publiek:
€ 280.803
Totale subsidiabele kosten:
€ 280.803

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag