Timesavers

Innovatieve robottechnologie voor ontbraammachines

Tijdens het snijden/laseren van metalen producten ontstaan scherp opstaande randen. Deze randen, bramen genoemd, kunnen worden verwijderd door grote industriële ontbraammachines. Bij de standaard ontbraammachines zijn veel handmatige handelingen nodig (producten handmatig omdraaien, producten aan andere kant van de machine invoeren) om het proces te doorlopen. Na het ontbraamproces worden producten tevens handmatig gesorteerd en handmatig in een doos of op een pallet gelegd.

Door de vele handmatige processtappen heeft een ontbraammachine minimaal één operator nodig die al deze handelingen kan verrichten. Omdat de competitie in de metaalbranche vanuit Azië toeneemt en de marges al langere tijd onder druk staan en zullen blijven staan, vraagt de Westerse metaalmarkt om efficiëntere en geautomatiseerde processen. De handmatige handelingen die hierboven zijn beschreven, zijn voor Westerse ondernemers niet meer rendabel en wenselijk.

De afgelopen jaren is er echter, onder aanvoering van Duitsland, een nieuwe industriële revolutie in gang gezet. Deze revolutie kenmerkt zich door een verregaande robotisering en digitalisering van de industrie. Deze digitalisering kan bijdragen aan efficiëntere, effectievere en flexibelere productieprocessen. Het Zeeuwse MKB-bedrijf Timesavers ziet deze automatiseringsmogelijkheden als een kans om flexibele, volledig geautomatiseerde en geïntegreerde ontbraamoplossingen te ontwikkelen.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Zeeland
Projectlocatie
GOES
Startdatum:
01-09-2015
Einddatum:
31-12-2016

Begunstigde:

Begunstigde:
Timesavers International B.V.
Adres:
Fruitlaan 20-30
GOES
Nederland
Partner(s):
Timesavers International B.V.; KV Techniek

Financiering

Rijk:
€ 97.960
Zeeland:
€ 97.960
Overig:
€ 984.957
Totaal publiek:
€ 1.180.878
Totale subsidiabele kosten:
€ 1.180.878

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag