Moleculaire printer voor biomedische applicaties

Moleculaire printer voor biomedische applicaties; doorbraak in betaalbare menselijke diagnostiek middels gepatroneerde anti-fouling. De voorgestelde R&D samenwerking van innovatieve 3 MKB-ers beoogt de kostprijs van menselijke Point of Care (POC) diagnostiek wezenlijk te verlagen en tegelijkertijd de productie yield & functionaliteit te verhogen middels de integratie van microplasma en innovatieve hydrofiele, anti-fouling coating in een twee-staps (activatie waarna depositie) & enkel stap (directe depositie) moleculaire printer.

Middels dit project zullen de projectpartners toonaangevende spelers worden in de microfluïdica wereld, met name door haar capaciteit om de oppervlakken van hoog precieze, microfluïdische structuren lokaal te kunnen modificeren. Technologisch vernieuwend is de vertaling van twee separate, uniforme behandelingen (plasma, anti-fouling coating) naar digitaal, lokaal, selectieve behandeling in een stap met als doel innovatieve POC haalbaar en betaalbaar te maken.

Het centrale doel van dit project is dan ook om samen met genoemde partners en hun verschillende expertises, “proof of concept” te genereren dat met relatief eenvoudige en flexibele moleculaire print-technologieën en innovatieve oppervlakte coatings een prototype bio(medische) POCT sensor gemaakt kan worden, in eerste instantie voor polycarbonaat (PC) CD-gebaseerde spin-fluïdische diagnostiek.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
EINDHOVEN
Startdatum:
01-11-2016
Einddatum:
31-10-2018

Begunstigde:

Begunstigde:
InnoPhysics
Adres:
Fransebaan 592a
EINDHOVEN
Nederland
Partner(s):
InnoPhysics; Axxicon Moulds Eindhoven; LipoCoat

Financiering

Rijk:
€ 87.599
Noord-Brabant:
€ 87.599
Overig:
€ 412.968
Totaal publiek:
€ 588.166
Totale subsidiabele kosten:
€ 588.166

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag